Home Alcoi Semàfors temporitzats, paintball i escape room: els projectes elegits pels joves amb...

Semàfors temporitzats, paintball i escape room: els projectes elegits pels joves amb els Pressupostos Participatius d’Alcoi

189
0
SHARE
Escolars alcoians llegeixen el resultat de les votacions per als Pressupostos Participatius de la Infància a Alcoi.

Representants de l’alumnat de 6é de Primària dels centres educatius d’Alcoi, un total de 553, han presentat en el plenari els resultats de les votacions.

Aquest passat divendres 3 de juny, representants de l’alumnat de 6é de Primària dels centres educatius d’Alcoi -en concret de El Romeral, Tomàs Llàcer i José Arnauda- han donat a conèixer en el Ple Ordinari els resultats de les votacions dels pressupostos participatius per a la infància 2022. Pel que respecta a les propostes de despesa corrent (activitats) es duran a terme Paintball amb 383 vots (2.541 euros) i Escape Room amb 153 vots (753 euros); i en inversió s’intal·laran semàfors amb temporitzador amb 163 vots (20.000 euros).

Han participat 11 col·legis d’Alcoi: Horta Major, Sant Vicent, El Romeral,  Miguel Hernández, CPEE Tomàs Llàcer, José Arnauda, Santa Ana, Sant Roc, Salesians Joan XXIII, Salesians Sant Vicent Ferrer i Esclaves. També s’ha contat amb la participació del Consell Local de Infància i Adolescència d’Alcoi (CLIA). Cal destacar que els representants del CLIA pertanyen a diferents centres educatius, per la qual cosa es garanteix la presència d’altres cursos en els pressupostos participatius per a la infància i s’aconsegueix el foment de la participació de la infància i adolescència en temes de millora de la ciutat i l’escolta de les seues necessitats.

Aquest projecte segueix el mateix sistema que el dels majors. És a dir, es destina una part per a inversió, en aquest cas 20.000 euros; i una altra per a despesa corrent, 5.000 euros. S’entén com a inversió aquelles despeses destinades a la creació o adquisició de béns materials i que no comporten ni despesa corrent anual ni plurianual, més enllà de les mínimes necessàries per a la seua conservació i manteniment. Amb la despesa corrent es poden fer diferents activitats, són iniciatives que no perduren en el temps.

Augment de la participació

S’han dut a terme diferents sessions en els centres educatius on han explicat les propostes que són viables i el cost de cadascuna d’elles, i les no viables amb el motiu de la no viabilitat -sobrepassa el pressupost, ja s’ha realitzat/està realitzant-se/està pendent de realitzar-se, no es considera una proposta de inversió o despesa corrent, o dificultats tècniques-.

Va haver un total de 40 propostes per a poder votar, pràcticament el doble de l’any passat que en van ser 21: 12 de despesa corrent i 28 d’inversió. Cada estudiant ha tingut que votar obligatòriament 3, una de cada opció i la tercera podrà triar entre inversió o despesa corrent.