Home Alcoi El rector que implantarà un nou grau al Campus d’Alcoi de la...

El rector que implantarà un nou grau al Campus d’Alcoi de la UPV eixirà de les eleccions al Rectorat el 4 de maig

151
0
SHARE

La Universitat Politècnica de València ha aprovat aquest dijous 18 de febrer en Consell de Govern la convocatòria d’eleccions a rector o rectora i el calendari electoral. La campanya serà el 19 d’abril a el 3 de maig i la votació, electrònica, es durà a terme el 4 de maig. La proclamació de el nou rector o rectora s’efectuarà el 6 de maig. Si fos necessària una segona volta, la campanya es realitzaria de el 10 a el 17 de maig i els resultats es coneixerien el 18 d’aquest mes. El termini de presentació de candidatures comprèn del 25 de març a el 9 d’abril. L’actual rector Francisco J. Mora conclourà el seu segon mandat i no optarà a reelecció, ja que els estatuts de la UPV estableixen que el rector només pot ser reelegit una vegada de forma consecutiva.

La UPV reforçarà la seva oferta de graus i dobles graus per al curs 2021-2022, segons l’aprovat avui pel Consell de Govern. Així, en la preinscripció s’oferiran 5.035 places, fet que suposa un augment de 385 places respecte a el curs anterior (un 8,3% més). Aquest augment es deu a la implantació prevista -condicionada a l’aprovació definitiva per part de la Conselleria d’Educació- de tres nous graus i tres dobles graus: el Grau en Disseny Arquitectònic d’Interiors, amb 125 places; el Grau en Informàtica Industrial i Robòtica, amb 75 places al campus de Vera i 50 en el d’Alcoi; el Grau en Enginyeria Física, amb 75 places; els dobles Graus en Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació + Matemàtiques; i en Enginyeria Civil + Matemàtiques, tots dos amb 15 places, i el Doble Grau en Enginyeria Agroalimentària i de el Medi Rural + Ciència i Tecnologia dels Aliments, amb 20.

Eduardo Vendrell, Vicerector d’Estudis, Qualitat i Acreditació de la UPV, ha destacat els criteris d’equilibri i racionalitat que regeixen l’oferta de places de la UPV: “S’ofereixen segons la demanda prevista i les necessitats de la societat, amb base a informes tècnics de viabilitat”. Segons el vicerector, el Consell de Govern aprova l’oferta de places en previsió de aconseguir les autoritzacions per part de la Generalitat Valenciana: “El Grau en Disseny Arquitectònic d’Interiors ja té informe favorable de el Consell d’Universitats; en la resta de nous graus s’espera la verificació de l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i l’Acreditació (ANECA)”.

El vicerector puntualitza que el doble Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural + Ciència i Tecnologia dels Aliments no està pendent de cap tràmit, ja que integra dos graus prèviament verificats. màsters universitaris En el curs 2021-2022, la UPV oferirà, a més, 3.287 places de màster, fet que suposa un augment de 146 places respecte a el curs anterior. Es preveu impartir, prèvia verificació per part de l’ANECA, el nou Màster Universitari en mecànica de fluids Computacional i també Màsters Universitaris Erasmus Mundus en Ones, Acústica, Vibracions, Enginyeria i So; i en Enginyeria Tèxtil i en Millora Genètica Vegetal.

Els Erasmus Mundus són prestigiosos postgraus internacionals de el programa Erasmus + de la Unió Europea, que concedeixen importants beques als millors estudiants que presentin les seves candidatures. Aquesta oferta s’uneix al MU Erasmus Mundus en Sanitat Vegetal en Agricultura Sostenible que ja s’està impartint.

El Consell de Govern ha aprovat el calendari acadèmic de el curs 2021-2022, que estableix l’inici de curs per al dimecres 1 de setembre i la seva fi el 31 de juliol. Es preveu que les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) es realitzin de el 8 a l’10 de juny a convocatòria ordinària i de el 6 a el 8 de juliol a convocatòria extraordinària; la preinscripció per graus es durà a terme del 21 de juny a el 9 de juliol. Aquestes dates estan pendents d’aprovació definitiva per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.