Home Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla registren menor incidència (290)...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla registren menor incidència (290) que la Comunitat (344) per primera vegada en 2021

388
0
SHARE

Una setmana més, les dades de seguiment de la pandèmia continuen millorant a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. L’explosió de contagis per coronavirus que es va produir des d’abans del Nadal a l’interior alacantí han provocat que, durant tot el mes de gener, el Departament de Salut d’Alcoi haja sigut el que pitjors dades ha registrat a tota la Comunitat. Algunes de les seues principals localitats es van apropar a una incidència rècord de vora 5.000 casos/100.000 habitants, 20 vegades superior a l’índex de risc extrem de contagi per Covid19.

Pèro l’enduriment de les mesures restrictives -tot i la incomoditat social generada- s’ha demostrat eficaç per a controlar l’expansió de la malaltia. Les dades parlen per sí soles. En sols un mes, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han passat de detectar més de 1.300 contagis en cada actualització a haver-ne detectat solament 36 en aquest divendres 19 de febrer. Un fet que ha permès una notable caiguda de la incidència en tant sols 3 dies, dels 540 punts als 290 actuals. Aquesta dada situa al Departament de Salut d’Alcoi per davall de la incidència mitjana autonòmica (344 casos/100.000 habitants) per primera vegada en el que ha transcorregut de 2021.

Aquesta caiguda en la xifra de contagis ha permès que l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tinguen a dia de hui 397 casos actius per coronavirus a totes les seues poblacions. Bona part d’ells es concentren a les poblacions d’Alcoi i Ibi -138 i 69 respectivament-, que tot i això han detectat molts menys contagis que en les darreres actualitzacions. Per localitats, Alcoi suma 12 positius més per 11 a Ibi, 3 a Cocentaina i Castalla, 2 a Muro i Onil, i els únics contagis més detectats a Banyeres, Benilloba i Almudaina. Xifres molt allunyades dels vora 600 que es detectaven en el pitjor moment de la tercera onada a la capital de l’Alcoià.

La minva en els contagis també ha anat fent davallar la xifra de morts per coronavirus a cada nova actualització, tot i el retard que aquest indicador registra respecte a la xifra de positius. Aixi, les comarques de la muntanya alacantina han sumat 9 víctimes mortals més de la Covid19 des del passat dimarts. La xifra tota de decesos pel virus ascendeix a 389 persones que han perdut la vida en pandèmia a la zona.

Objectiu per a la desescalada

Amb aquestes dades, el Departament de Salut d’Alcoi ha passat en a males penes un mes de ser el que registrava una pitjor situació a la Comunitat Valenciana a estar quasi per davall dels 250 casos/100.000 habitants que marquen el risc extrem per coronavirus. A hores d’ara, només 6 dels 23 departaments de salut valencians es troben per davall d’eixa xifra. Tot i això, des de la Generalitat Valenciana s’han marcat que la incidència es situe en els 50 punts per a començar a desescalar amb garanties de que no hi haurà immediatament una quarta onada de la pandèmia.