Home Alcoi El risc de despreniments obliga a suspendre els treballs al Molinar i...

El risc de despreniments obliga a suspendre els treballs al Molinar i resetejar tot el procés

405
0
SHARE

Les antigues fàbriques del Molinar, cosiderades com el bressol de la indústria a la Comunitat Valenciana, suposen un dels principals projectes patrimonials actius a la ciutat d’Alcoi. Després de diferents fases per a avaluar l’estat del complex, enllestir els projectes per a recuperar-lo i adjudicar els treballs amb un preu menor a l’inicialment proposat, ara tot el procés s’ha vist aturat de sobte.

Ha sigut després de que l’empresa concessionària del projecte haja detectat que el talut sobre el que descansa la fàbrica dels Solers és inestable. Un contratemps al que cal afegir el fet de que l’edifici veí -el Molí Antic- està en un estat de conervació que no garanteix que es puguen desprendre elements de l’edifici conforme s’executen els treballs en l’immoble veí.

Així les coses, l’Ajuntament d’Alcoi ha hagut de suspendre els treballs, rescindir el contracte ja licitat amb l’adjudicatària i tornar a encetar-lo. I tot amb l’agravant de que només disposarà de 6 mesos per a redactar el projecte per a consolidar el talut i el Molí Antic abans d’executar els treballs que estaven duent-se a terme. Després haura de licitar de nou les obres, adjudicar-les i finalitzar-es abans de maig del 2020.

Si l’Ajuntament no ho aconsegueix -cosa que haurà de fer a marxes forçades per a complir els terminis-, és prou probable que perda una de les principals ajudes per a enllestir el projecte. Es tracta del finançament comunitari obtingut a través de la Generalitat Valenciana, i que podria finalment no arribar a Alcoi. A més, tot el procés requerirà, de nou, dels informes favorables de la Conselleria de Cultura, tota vegada que el complex està qualificat com a Bé d’Interès Cultural (BIC). Sense el vist i plau de Cultura no es podran executar treballs al Molinar.