Home Alcoià El sector tèxtil de l’Alcoià-Comtat-Vall d’Albaida abastirà de prendes contra el coronavirus...

El sector tèxtil de l’Alcoià-Comtat-Vall d’Albaida abastirà de prendes contra el coronavirus al sistema sanitari

0
SHARE

La crisi del coronavirus i l’augment dels ingressos hospitalaris, afegides a l’elevada taxa de contagis del patògen han tret a la llum les mancances del sistema sanitari espanyol. Considerat com un dels millors del món, l’arribada massiva de persones contagiades als centres sanitaris de tota Espanya ha provocat el desabastiment de productes i prendes necessàries per a prevenir més contagis. Per ara el govern ha incautat algunes remeses d’aquests subministraments, però treballa en garantir que el desabastiment mai més siga un problema en cas de pandèmia futura.

Tenint en compte que les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Vall d’Albaida aglutinen una important part de la producció tèxtil, l’Executiu que comanda Pedro Sánchez ha atorgat prioritat a aquest assumpte. Seran les empreses de la zona les que suportaran bona part de la producció de prendes tèxtils que permeten aïllar el Covid-19 en els propers mesos. Ho faran seguint les indicacions en quant a components i materials que marques l’Instiut Tecnològic del Tèxtil (AITEX), ubicat a la ciutat d’Alcoi.

A hores d’ara, més d’un centenar d’empreses i altres centenars més de particulars s’han oferit per a confeccionar mascaretes amb les que prevenir contagis per coronavirus. Però aquestes prendes han de comptar unes certes garanties per a poder ser utilitzades dins del sistema sanitari nacional. Serà AITEX qui establisca eixos paràmetres per a garantir el subministrament d’aquest tipus de productes a hospitals i centres de salut.

Complir els paràmetres que dictamine AITEX és de capital importància per al sector, que abastirà bona part de les infraestructures sanitàries espanyoles. Per una banda ho és degut a la necessitat de fer prendes que no travesse el coronavirus, protegint així als sanitaris; per altra, ho és en quant a la reputació dels propis tèxtils de la zona, que mantenen uns elevats estàndards de qualitat.

La decisió de que empreses espanyoles abastisquen al sistema sanitari dels elements tèxtils que necessiten respón a la voluntad del govern de ser auto suficient en aquest sentit per a evitar que la manca de recursos es torne a produïr en la sanitat.