Home Alcoi El seguiment de casos de violència masclista augmenta a Alcoi amb 92...

El seguiment de casos de violència masclista augmenta a Alcoi amb 92 casos durant 2018

711
0
SHARE

El sistema Viogen, encarregat de vigilar l’evolució dels indicadors de violència masclista a la ciutat d’Alcoi, ha detectat un augment de casos durant els 5 primers mesos de 2018. Cap d’ells registra gravetat, però sí orienta a l’Ajuntament a incidir més si cal en les campanyes de prevenció escolar que ha té actives als centres educatius. Un dels indicadors preocupants és que la violència masclista creix entre joves d’entre 18 i 30 anys a Alcoi.

La violència masclista, lamentablement, continua estant a l’ordre del dia a la societat espanyola, també a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Tot i que la lluita per la igualtat, terme capital simbolitzat per la paraula feminisme, està cada dia més en l’agenda social, encara es produeixen casos que acaben bé tràgicament, o bé causant seriosos problemes físics, psicològics o vitals a qui la pateix. A la ciutat d’Alcoi està actiu el sistema Viogen, que inclou a tots els organismes implicats en el seguiment d’aquesta lacra, i que ha dut a terme un anàlisi.

La darrera reunió dels agents de Viogen, on s’inclou l’Ajuntament, Policia Local i Nacional, Subdelegació del Govern, Oficina d’Atenció a la Víctima i membres del Departament de Salut d’Alcoi, ha detectat un augment de la xifra de casos de violència masclista a la ciutat. Policia Local i Nacional sumen 92 casos atesos durant els primers 5 mesos de 2018, tot i que cap d’ells registra gravetat. A banda d’això, s’han  alçat 50 atestats relacionats amb la violència masclista, el 59% dels quals ha sigut arxivat durant enguany.

Aquesta tessitura es dona en una localitat que porta anys incidint en el sector educatiu per a evitar la proliferació de casos. Però allò que més preocupa als integrants de Viogen a Alcoi és que és en la franja d’edat de 18 a 30 anys on més casos es detecten. La majoria no estan relacionats amb pallisses o colps, sinó que ho estan més amb pressions psicològiques, control de vestimenta, mòbil o xarxes socials. És per això pel que l’Ajuntament i la Policia Local faran arribar al campanya de prevenció fins a alumnes més joves dels centres educatius alcoians, amb l’objectiu de tallar el problema des de l’arrel.

Ja en Festes de Moros i Cristians es va dur endavant una campanya per a sensibilitzar als joves amb la necessitat d’acabar amb la violència masclista.