Home Alcoi L’ús del cinturó entre futurs conductors centra la campanya de seguretat vial...

L’ús del cinturó entre futurs conductors centra la campanya de seguretat vial encetada a Alcoi

837
0
SHARE

La Plaça de Dins alcoiana s’ha convertit hui en punt de difusió de la seguretat vial, un concepte amb el que la ciutat d’Alcoi és pionera a Espanya. Els més joves han pogut comprovar en les seues carns com actuen els mètodes de seguretat com el cinturó en cas d’accident. Aquest tipus de campanyes arriben anualment a 3.500 escolars de la ciutat, als que es consciència de la necessitat d’utilitzar aquests sistemes de seguretat.

A les comarques de la muntanya alacantina existeixen desenes de carreteres que recorren els diferents paratges que les composen, moltes d’elles plagades de viratges sobtats i tancats capaços de provocar accidents de trànsit. Per això cobra més importància abordar la seguretat vial com a una necessitat que han de tenir en compte les diferents localitats per a conscienciar a la població al voltant de l’ús de les mesures de seguretat amb que van dotats els vehicles. El concepte bàsic és que, en cas d’accident, eixes mesures de seguretat poden salvar vides.

A la ciutat d’Alcoi, aquest fet està a l’ordre del dia des de fa anys, ja que la capital de l’Alcoià va ser pionera en la implantació de campanyes per a conscienciar als seus habitants de l’ús de mesures de seguretat com el cinturó. A dia de hui, eixes campanyes van adreçades als escolars de totes les edats de la ciutat, que reben periòdicament xerrades i activitats amb les que conèixer eixes mesures. Una d’elles ha tingut lloc hui gràcies a un simulador de bolcat de vehicle que mostra als joves els efectes d’un accident i de com actua el cinturo per a salvar vides.

Alcoi porta molts anys implantant al seu sistema educatiu activitats relacionades amb la seguretat vial, que en el curs que està a punt d’acabar han arribat a 3.500 alumnes, des d’Infantil fins Secundària. A ells es traslladen conceptes com la millora dels sistemes de seguretat passius dels vehicles, que han reduït la sinistralitat en carreteres com les de la muntanya alacantina, ja que una eixida de via sense el cinturó posat pot desembocar en nefastes conseqüències per a l’accidentat.

Alcohol, drogues i velocitat són altres dels grans enemics de la conducció que cal deixar de banda a l’hora d’agafar qualsevol vehicle.