Inici Alcoià El Síndic de Greuges insta a Generalitat a dotar de més recursos...

El Síndic de Greuges insta a Generalitat a dotar de més recursos per a dependència a la muntanya

622
0
COMPARTIR

La manca de serveis, infraestructures i atenció que pateixen els dependents a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla és la raó fundacional del Projecte Somriures. Aquest col·lectiu està integrat per famílies de dependents, molts dels quals han superat ja els 21 anys d’edat. Es tracta del límit fins al qual poden estar atesos i formats pels centres d’educació especial, dels que n’existeixen dos a la muntanya alacantina, ubicats a Alcoi i Ibi.

No obstant, des de Somriures porten 3 anys denunciant que aquests recursos són insuficients, i no permeten als dependents de la zona tenir atenció especialitzada més enllà dels 21 anys. Un fet que ha sigut traslladat al Síndic de Greuges, Àngel Luna, qui s’ha fet ressò de les queixes del col·lectiu. De fet, la Sindicatura ha llançat una recomanació cap a tres conselleries de la Generalitat Valenciana implicades en el servei als dependents.

Concretament, el Síndic de Greuges insta a Educació, Polítiques Inclusives i Economia Sostenible a dotar de més recursos a aquest departament en tota la Comunitat, però amb especial atenció a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Luna reconeix explícitament la manca de recursos de tot tipus que té la dependència a l’interior alacantí. Una major dotació -tal i com demana el Projecte Somriures- podria desembocar en la construcció de centres específics per a dependents majors de 21 anys a les comarques. L’associació ja té oferiments per a ubicar-ne un, però el projecte necessita del suport econòmic de les administracions per a ser viable.