Home Alcoi Juliol registra prop de 16.000 usuaris a les piscines municipals d’Alcoi a...

Juliol registra prop de 16.000 usuaris a les piscines municipals d’Alcoi a pesar de les limitacions d’aforament

0
SHARE

En una campanya marcada per les mesures adoptades per a fer front a la pandèmia de la Covid19, les piscines de la ciutat d’Alcoi continuen sent una de les opcions preferents entre els ciutadans per a passar els mesos d’estiu.

Durant el mes de juliol passat van accedir 8.087 persones a la Piscina José Trenzano Alós, un total de 4.596 a la Piscina de Caramanxel i 3.175 a la de Batoi. La xifra total d’assistents a les tres piscines municipals de la ciutat és de 15.858 persones durant aquest mes.

Les xifres d’aquest mes atípic de juliol de 2020 són inferiors a les del mateix mes d’anys anteriors degut en gran mesura al context marcat pel coronavirus, que ha obligat a suspendre algunes de les activitats lúdiques que es realitzaven anys arrere que reunien un gran nombre de joves banyistes. És el cas de les ‘Festes de l’Aigua’ que es realitzaven en la piscina José Trenzano Alós durant diversos dies alterns, i que en aquest juliol no s’han pogut dur a terme per motius de seguretat sanitària. També s’ha eliminat l’entrada gratuïta per a majors de 65 que també es realitzava en algunes ocasions durant anys passats, així com activitats com a concerts. L’assistència total al juliol d’altres anys, 2017: 22.921, 2018: 22.611 i 2019: 25.323.

La reducció de l’aforament al 75% de la capacitat total en les tres instal·lacions ha obligat en alguna ocasió puntual durant aquest mes de juliol a tancar per aforament complet les piscines de Caramanxel i Batoi procedint-se a la seua obertura al cap de poc temps, a mesura que alguns usuaris abandonaven la instal·lació permetent així l’entrada d’uns altres.

Una altra dada destacable durant el mes de juliol és l’ús que de les piscines han pogut fer les diferents Escoles d’Estiu que han sol·licitat accedir a les mateixes, i que de manera escalonada i organitzada des del Centre d’Esports ho han fet.

Com a nota negativa, s’han produït alguns actes esporàdics de vandalisme en les instal·lacions qe l’Ajuntament d’Alcoi espera que no es repetisquen ni el que queda de campanya estival ni en pròximes. Les piscines romandran obertes fins diumenge que ve 30 d’agost.