Home Alcoi El Suprem no accepta el recurs d’Ortiz pel Bulevard i Alcoi recuperarà...

El Suprem no accepta el recurs d’Ortiz pel Bulevard i Alcoi recuperarà vora 1,6 milions d’€

712
0
SHARE

El Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs de cassació interposat pel constructor Enrique Ortiz respecte a la rescissió del contracte per a construir el Bulevard a Alcoi. El projecte va ser cancel·lat pel tripartit resultant de les eleccions de 2011, poc mesos després de ser aprovat pel PP. La sentència, que ja és ferma, suposa el retorn a les arques municipals alcoianes de vora 1,6 milions d’euros.

Els tribunals han donat carpeta d’una vegada per totes a un dels processos judicials que l’Ajuntament d’Alcoi manté encara obert als jutjats. Es tracta, a més, d’un que es centra en un dels majors projectes urbanístics que la capital de l’Alcoià ha tingut que afrontar, com és la construcció del Bulevar que travessaria la ciutat. Es tracta d’un projecte aprovat pel darrer govern del PP a la ciutat dels ponts abans de les eleccions del 2011, després de les quals el nou equip de govern va decidir anular la contractació del projecte amb l’empresa del constructor alacantí multi imputat per presumptes casos de corrupció Enrique Ortiz.

El projecte tenia en principi un cost per a les arques alcoianes de 27 milions d’euros i, segons l’estudi tècnic desenvolupat al 2011 pel tripartit, suposava una ruïna per a la ciutat, ja que s’havien detectat deficiències. No fou fins el 2017 quan una sentència posava llum al cas donant la raó al Consistori, que ja havia pagat al constructor 4,2 milions en concepte de lucre cessant, l’aval incautat per l’Ajuntament i els interessos. Però Ortiz va recórrer llavors amb un recurs de cassació que ha portat el cas al Tribunal Suprem, que a tenor de les dades de que disposava ha decidit no acceptar a tràmit el recurs del constructor.

Amb aquesta decisió de l’alt tribunal es dona per tancat el cas, ja que la sentència passa a ser ferma en no haver més estaments judicials als que recórrer. Això suposa que Ortiz haurà de tornar al Consistori alcoià més de 1.588.000 euros que milloraran la seua situació econòmica en un any en el que els pressupostos municipals preveuen la major inversió a la ciutat de la darrera dècada. Ara bé, el govern municipal no ha descartat dur endavant el projecte del Bulevard, però amb unes connotacions sensiblement diferents a les del projecte de l’època Sedano.

La idea del govern municipal és desenvolupar un Bulevar amb menys càrrega d’asfalt per a privilegiar el pas de vianants sobre el de vehicles, però sobre tot sense deficiències i sense que supose una despesa excessiva per als alcoians.