Home Alcoi El termini de presentació d’obres als premis de novel·la i teatre en...

El termini de presentació d’obres als premis de novel·la i teatre en valencià d’Alcoi, obert fins l’11 de juliol

1000
0
SHARE

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) ha publicat aquest 3 de maig les bases dels premis ‘Ciutat d’Alcoi’ de novel·la Isabel-Cara Simó -en la seua segona edició- i de teatre Pep Cortés -que arriba a l’edició XLVII i compleix dues servint d’homenatge a l’actor alcoià-. Es poden presentar les obres fins a l’11 de juliol.

El premi ‘Ciutat d’Alcoi’ de novel·la Isabel-Clara Simó va ser promogut pel Consell de Cultura de la ciutat, i aquestes dues iniciatives tant el premi, com la creació del Consell, van ser molt valorades per la Generalitat per a atorgar a Alcoi la Capitalitat Cultural 2021, juntament amb les múltiples iniciatives que es duen a terme a la ciutat. El premi compleix la seua segona edició, i serveix per a la promoció i suport a la creació literària escrita en català. L’any passat el va guanyar la jove alcoiana, Natàlia Gisbert.

Pel que respecta al XLVII Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre ‘Pep Cortés’, és un premi ja consolidat a punt d’arribar al mig centenar d’edicions, i el seu objectiu és donar suport econòmic a l’autoria dramàtica escrita en valencià o en qualsevol altra varietat de la llengua catalana. L’any passat va viure el seu rècord d’obres presentades amb 62, sent el guanyador Paco Romeu.

En tots dos casos les obres presentades hauran de ser originals i inèdites. Es concedirà un únic premi tant en novel·la com en teatre per a la persona autora de l’obra vencedora, dotat amb 8.000 euros bruts als que descomptar l’IRPF. El termini de lliurament finalitza l’11 de juliol, i les bases completes es poden consultar en el web municipal.

“Aquests premis, juntament amb moltes altres iniciatives, van ser un dels motius pels quals la Generalitat va valorar la nostra ciutat per a atorgar-li la capitalitat cultural. Són importants perquè serveixen per a promocionar la nostra cultura i la nostra llengua. A més també són un homenatge a dos grans de la cultura d’Alcoi que ja no estan entre nosaltres, Pep Cortés i Isabel-Clara Simó. Per a finalitzar vull destacar que el premi de novel·la va sorgir de la participació ciutadana a través del Consell de Cultura, l’òrgan principal de participació en el món de la cultura de la nostra ciutat del qual estem molt orgullosos de la seua creació i del treball que realitza”, ha explicat el Regidor de Cultura, Raül Llopis.