Home Cocentaina El toc de queda s’implantarà a Cocentaina i Onil entre la 1...

El toc de queda s’implantarà a Cocentaina i Onil entre la 1 i les 6 de la matinada del 17 d’agost al 6 de setembre

2192
0
SHARE

Les dades que han registrat durant les darreres setmanes algunes de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla en quant a la pandèmia han provocat que algunes d’elles mantinguen restriccions. Entre elles el toc de queda, implantat entre la 1 i les 6 de la matinada i encara vigent a poblacions com Muro i Banyeres. Es tracta d’una mesura considerada per a Generalitat com a una de les millors eines per a limitar els coneguts ‘botellons’, on estan produint-se contagis per la variant Delta de la Covid19.

El passat dimarts 10, la Conselleria de Sanitat Universal va presentar al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana una proposta per a validar l’ampliació d’aquesta restricció a altres 68 poblacions valencianes. Una validació que s’ha produït, en considerar els magistrats que es tracta d’una de les millors formes de controlar l’expansió del virus, especialment entre els més joves.

Aquesta nova situació, que entrarà en vigor el proper dilluns 17 d’agost i estarà vigent fins el 6 de setembre, afecta a dos poblacions més de la muntanya alacantina. Es tracta de Cocentaina i Onil, que veuran retornar el toc de queda durant eixe lapse de temps amb la intenció de reduir la incidència del coronavirus en totes dos poblacions. En l’anterior actualització de les restriccions, aquestes s’implantaven en poblacions de més de 5.000 habitants en risc extrem per contagi, en torn als 500 casos/100.000 habitants. A hores d’ara, Cocentaina te una incidència de 373 punts i Onil de 381.