Inici Destacats El Torneig Solidari ‘Un joguet, una il·lusió’ torna per a aportar joguets...

El Torneig Solidari ‘Un joguet, una il·lusió’ torna per a aportar joguets a xiquets de 14 països

466
0
COMPARTIR

La VII edició del Torneig Solidari ‘Un joguet, una il·lusió’ tindrà lloc als camps de futbol d’Ibi i Onil entre els dies 28 i 29 de desembre. Alguns dels principals equips llevantins participen en ell en categories benjamí i aleví amb l’objectiu de recaptar fons per a atorgar joguets a xiquets desafavorits. La idea és atraure públic per a poder vendre bolígrafs solidaris amb els que enllestir projectes solidaris en 14 països.

Cada any, l’Associació Créixer Jugant, Ràdio Nacional d’Espanya i diferents patrocinadors de tota Espanya enceten la campanya ‘Un joguet, una il·lusió’. Aquesta iniciativa busca recaptar fons amb els que aconseguir que cap xiquet es quede sense joguets cara a aquest proper Nadal. La campanya té lloc a nivell nacional, tot i que a la sub comarca de la Foia de Castalla es du a terme d’una forma diferent. Aprofitant les vacances de Nadal, els Ajuntaments d’Ibi i Onil i els seus clubs de futbol organitzen el Torneig Solidari ‘Un joguet, una il·lusió’.

Per primera vegada durant dos jornades de cap de setmana, el torneig porta a alguns dels principals equips de futbol cap a les dos viles de la Foia. Enguany, els camps de futbol de totes dos poblacions albergaran el torneig durant els dies 28 i 29 de desembre en categories benjamí i aleví. Conjunts com el València C.F., el Vila-Reial, l’Elx, l’Hèrcules, el Rayo Vallecano o els autòctons Rayo Ibense i U.E. Onil s’enfrontaran dins d’aquest fita validada per les federacions espanyola i valenciana de futbol. Un esdeveniment que els propis equips ja assenyalen al seu calendari.

El torneig persegueix una doble finalitat: per una banda, s’ofereix als amants del futbol i als propis jugadors l’oportunitat de gaudir de l’esport en Nadal. Per altra, i més important si cal, obtenir fons amb els que donar suport a la campanya ‘Un joguet, una il·lusió’ mitjançant la venda dels bolígrafs solidaris durant els partits. De fet, l’organització ha donat la recaptació de 3.000 euros de l’anterior edició per a que es puguen adquirir joguets. Aniran destinats a desenes de projectes repartits per 14 països, en els que es tracta de no deixar a cap xiquet sense joguets en Nadal.

Les finals de les dos categories es disputen enguany a Onil, dins d’una iniciativa a la que es tracta de sumar de nou a la ciutat de Castalla.