Home Castalla La Fira de Nadal de Castalla comptarà amb 23 comerços i activitats...

La Fira de Nadal de Castalla comptarà amb 23 comerços i activitats per a atraure públic familiar

830
0
SHARE

Castalla es submergeix entre el 20 i el 23 de desembre en la seua Fira de Nadal. En ella participa bona part del comerç local per a oferir a castelluts i visitants els productes que atresoren els comerços locals. L’objectiu és atraure un públic familiar, pel que s’ha enllestit una programació pensada per als més menuts i que inclou una pista de patinatge sobre gel. La iniciativa vol ser el punt de partida per a estretir la relació entre Ajuntament i comerç a la capital de la Foia.

La proliferació de grans superfícies comercials i la generalització d’internet com a mitjà per a dur a terme compres han suposat l’agreujament dels problemes als que s’ha enfrontat el comerç tradicional. Les tendes més menudes tenen poc a fer davant la competència d’aquests dos colossos comercials. De fet, el seu nombre no ha deixat de minvar a la immensa majoria de les localitats de l’interior alacantí. Per això, el petit comerç busca mètodes per a reciclar-se i re inventar-se amb l’objectiu de posar de relleu els seus atractius per als clients.

Al llarg dels darrers anys, però no sempre amb continuïtat, el comerç tradicional de Castalla ha dut a terme activitats orientades a animar les compres nadalenques. És la coneguda com a Fira de Nadal castelluda, un esdeveniment que ocuparà entre el 20 i el 23 part dels carrers cèntrics de la capital de la Foia. En ells s’ubicaran fins a 23 comerços locals de tot tipus, que crearan animació en uns dies en els que proliferen les compres nadalenques. Enguany es busca atraure públic familiar, pel que hi hauran activitats per als més menuts, incloent una pista de patinatge sobre gel.

La Fira de Nadal, que registra enguany una de les xifres més elevades de comerços participants, tractarà de ser un punt d’inflexió en la relació entre l’Ajuntament de Castalla a els comerciants locals. Es tracta d’un sector que es vol protegir i mantenir des de l’administració castelluda. Cosa que vol fer-se encetant una relació més estreta entre tots dos ens per a dur a terme accions comercials que dinamitzen el sector.

La inauguració oficial tindrà lloc a la Plaça Major de Castalla el proper dissabte a les 12. La vesprada anterior ja estarà oberta la pista de patinatge sobre gel, una de les joies d’aquesta edició.