Home Alcoi El trasport urbà d’Alcoi experimenta un creixement del 68% en la xifra...

El trasport urbà d’Alcoi experimenta un creixement del 68% en la xifra de viatgers en 2023, fregant els 2 milions d’usuaris

298
0
SHARE
Un dels autobusos que presta servei de transport públic a Alcoi.

L’autobús urbà d’Alcoi ha acumulat en 2023 un total d’1.862.596 usuaris, millor xifra des de 2007, any en què es van registrar 1.948.330 viatgers. En aquestos últims quinze anys, el total s’ha mantingut sempre per damunt del milió d’usuaris, sent 2020 l’any amb menys registres (1.105.738 en total), a causa de la pandèmia de la Covid19.

L’increment des de llavors i fins a l’actualitat ha sigut progressiu i notable. Així, en comparació a 2020, les xifres d’aquest últim any apunten a 756.858 usuaris més, és a dir, un increment del 68’44%.

El Regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez, ha destaca que -exceptuant el parèntesi provocat per la crisi sanitària- les xifres han continuat creixent en els últims 15 anys, malgrat que en 2014 es va reduir una línia i diversos autobusos. En opinió de l’edil, “això demostra que els bons socials que implantem han funcionat i que la ciutadania està cada vegada més conscienciada respecte a la mobilitat sostenible i al respecte al medi ambient”.

Mesures per a potenciar el transport públic

En aquestos anys, han sigut diverses les mesures posades en marxa pel Govern Municipal per a millorar el servei i beneficiar als usuaris. Des de meitat de 2015, l’Ajuntament d’Alcoi va posar en marxa els abonaments per a diferents col·lectius, com la tarifa bàsica de 3 euros mensuals o 30 euros a l’any per a escolars de menys de 17 anys, pensionistes i aturats sense prestació; i la segona tarifa de 4 euros al mes o 40 anuals destinada a estudiants d’entre 17 i 26 anys, que van incidir en l’increment de viatgers apuntat.

D’altra banda, des de febrer de 2023 s’està aplicant un descompte del 50% en els bons multiviatges i els bons mensuals de l’autobús urbà. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana finança un 30% del preu i l’Ajuntament assoleix el 20% restant a càrrec de les arques municipals.

Martínez ha afegit que “per a un govern que aposta per una mobilitat sostenible, que l’autobús vaja guanyant viatgers és una satisfacció. La pandèmia va suposar un fre al creixement que s’estava registrant, però afortunadament hem eixit d’ella de manera molt positiva. Però hem anat creixent des de llavors i superem tots els registres dels últims quinze anys”.