Home Alcoi El Tribunal de Comptes arxiva la demanda del PP d’Alcoi per irregularitats...

El Tribunal de Comptes arxiva la demanda del PP d’Alcoi per irregularitats en les multes de conversió en zona de vianants del Centre

53
0
SHARE
Jordi Martínez, Regidor de Mobilitat Sostenible
Jordi Martínez, Regidor de Mobilitat Sostenible

El Tribunal de Comptes ha arxivat una denúncia interposada en 2021 pel Partit Popular d’Alcoi per haver incorregut en una suposada malversació en l’administració dels fons públics, derivada d’irregularitats en l’aplicació de multes derivades de l’entrada en vigor de l’Ordenança de Conversió en zona de vianants del Centre d’Alcoi.

El PP acusava el Govern municipal d’haver posat només 232 sancions, malgrat els 37.600 accessos registrats en els primers sis mesos des de l’entrada en vigor de la conversió en zona de vianants. No obstant això, tal com va explicar en el seu moment Jordi Martínez, Regidor de Mobilitat Sostenible, els 37.600 registres no repercutien en una infracció econòmica.

Martínez manifesta que “ens trobem davant un altre intent del PP de manipular i tergiversar la realitat, sent perfectament conscients que les seues acusacions no se sostenen, ja que tant el Tribunal de Comptes com el Ministeri Fiscal consideren que no hi ha causa i que els fets denunciats no constitueixen cap supòsit contemplat per la legislació, arxivant la demanda i donant la raó al govern local”.

L’edil subratlla que “l’objectiu del seguiment de la conversió en zona de vianants no era sancionar, sinó conscienciar a la ciutadania. No obstant això, sembla que al Partit Popular només li interessava que es multara a la màxima gent possible, buscant perjudicar aquest govern” i lamenta “la tendència del PP a judicialitzar qüestions municipals en lloc de aportar en benefici de la ciutadania”.