Home Economia El TSJ desestima el recurs interposat per Intersa i dóna via lliure...

El TSJ desestima el recurs interposat per Intersa i dóna via lliure a l’Ajuntament Ibi per urbanitzar el polígon NPI-5

1076
0
SHARE

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana ha desestimat el recurs d’apel·lació interposat per Intersa Llevant, S.A per la sentència favorable a l’Ajuntament d’Ibi dictada pel Jutjat número 1 d’Alacant. Aquesta sentència condemnava a l’empresa al pagament de les costes causades a l’administració després del conflicte judicial pel polígon NPI-5 de la localitat i es desestimaven les pretensions d’Intersa a una indemnització pròxima als 600.000 euros per haver-li privat de la condició de agent de urbanitzador.

Aquesta sentència posa fi als conflictes judicials que estaven pendents de resoldre entorn a aquest sector industrial ibense. L’Ajuntament ja va iniciar al seu dia els tràmits pertinents per avançar el desbloqueig del sector industrial i poder finalment urbanitzar davant la creixent demanda de sòl industrial a la vila de joguines.

L’alcalde d’Ibi, Rafael Serralta, manifesta que “el projecte del NPI-5 és un dels més importants que tenim en marxa per a aquesta legislatura i, per això, no hem deixat de treballar per accelerar els tràmits i que pugua ser una realitat en el menor temps possible. No obstant això, encara havien conflictes judicials pendents que havíem de resoldre per poder avançar en temps i forma. Amb aquesta última sentència al nostre favor, ja podem iniciar el procés per al desbloqueig definitiu i el desenvolupament d’aquest polígon tan necessari a la nostra ciutat, on tenim actualment una demanda d’empreses locals de 470.000 m2 “.

A dia d’avui, en el departament d’Urbanisme municipal ja té la conformitat de l’avaluació ambiental, ja ha redactat el document necessari per formalitzar l’aprovació definitiva i està preparat per començar els tràmits per al desenvolupament i urbanització del primer sector, amb la redacció de l’avanç del pla parcial del projecte.

Cal recordar que, inicialment, el polígon NPI-5 disposava d’un únic sector d’una superfície aproximada al milió de metres quadrats. Després d’una modificació del PGOU, ha passat a estar dividit en tres fases, pròximes cadascuna d’elles als 300.000 m², sent així molt més factible i viable el desenvolupament del mateix per part de l’ajuntament.