Home Economia El TSJCV avala l’actuació municipal d’Ibi en l’Alamí amb dos noves sentències...

El TSJCV avala l’actuació municipal d’Ibi en l’Alamí amb dos noves sentències al seu favor

842
0
SHARE

L’Ajuntament d’Ibi ha rebut 2 noves sentències judicials que confirmen la seua actuació en l’Alamí, d’on va retirar en 2015 la condició d’agent urbanitzador a l’empresa adjudicatària, incautant-li a més els avals. Les sentències deixen en 316.000 € la re taxació de càrregues proposada per la mercantil, mentre confirmen que l’Ajuntament pot comptar amb els avals incautats per a finalitzar la urbanització de la zona. Sols resta la confirmació de la Generalitat per a procedir a contractar les obres.

Al maig del 2007, l’Ajuntament d’Ibi adjudicava el que seria un dels principals projectes que la població posaria en marxa a nivell urbanístic en la seua vessant residencial. Llavors, el projecte per a urbanitzar la zona de l’Alamí incloïa la construcció de mil habitatges sobre una superfície de 320.000 m2, en els que s’ubicarien també equipaments per a dotar el nou barri. 8 anys després, el mateix ajuntament aprovava la retirada de la condició d’agent urbanitzador a Generala degut als incompliments del conveni urbanístic escomesos per la mercantil; un fet que suposava també la incautació dels avals per a urbanitzar la zona.

Des d’eixe moment, 2015, les dos parts estan litigant als jutjats: la constructora per a aconseguir recuperar part d’allò invertit en els escassos treballs que va desenvolupar; i l’Ajuntament per a consolidar la seua decisió d’incautar els avals. Ara, el TSJCV, una de les darreres instàncies on pot arribar el cas, ha dictat dos noves sentències en favor del Consistori iberut. La primera es centra en la re taxació de les càrregues que demanava l’adjudicatària des de 2013, que les xifrava en uns 2,7 milions, però l’alt tribunal l’ha deixat finalment en 316.000 euros. Una suma que, en principi, no repercutirà en els veïns, ja que els treballs pendents a l’Alamí deixaran, segons les estimacions municipals, un balanç positiu al seu favor.

A banda, un segon dictamen del TSJCV es centra en la desestimació del recurs que l’adjudicatària va presentar per a recuperar els avals, amb idèntic resultat que l’anterior. La suma total ascendeix a vora 2,7 milions d’euros, que el plenari va retirar a Generala per a reparar i finalitzar els treballs inclosos en el projecte per a l’Alamí. A hores d’ara, només resta la decisió ferma de la Conselleria d’Indústria per a poder procedir a la contractació dels treballs que han de deixar aquesta zona en les condicions del projecte original, tot i que sense els habitatges previstos. De fet, el departament d’Urbanisme iberut ja té els projectes preparats.

Mentre tant, els veïns continuen a l’espera d’una solució, hagut compte de que molts d’ells encara són propietaris de terrenys a l’Alamí sobre els que desconeixen quines seran les actuacions a desenvolupar i les conseqüències que tindrà per a ells.