Home Economia Climent garanteix l’entrada en funcionament de la nova subestació de la Foia...

Climent garanteix l’entrada en funcionament de la nova subestació de la Foia en el mes d’agost

974
0
SHARE

La subestació de Bastà, que ha de minimitzar els problemes de la sub comarca de la Foia de Castalla respecte al subministrament elèctric, entrarà en funcionament al mes d’agost. A més, Economia Sostenible ha encetat el procés administratiu que ha de permetre la construcció d’una segona subestació que acabe amb la manca de potència de la zona.

Fa més d’una dècada que els empresaris de la Foia de Castalla, així com els 4 ajuntaments que avarca aquest territori, venen reivindicant una solució per a la manca de potència elèctrica que pateixen. Una situació que impedeix l’arribada de noves empreses a la zona, al no poder abastir les seues necessitats elèctriques; però també l’augment de la producció de les empreses ja presents a les localitats. Al llarg dels darrers anys no són poques les ocasions en que Ibi, Castalla, Onil o Tibi han patit micro talls en el subministrament per aquest motiu.

La solució a aquesta carència passa per la construcció de dos noves subestacions elèctriques, la primera de les quals ja va començar a construir-se en 2017, després de la que Conselleria d’Economia Sostenible desbloquejara la situació. Aquest dimarts, el propi Conseller Rafa Climent ha visitat els treballs per a comprovar que s’estan complint els tempos per a la posada en marxa de la nova infraestructura, que alleugerarà els problemes de les poblacions de la Foia amb la potència elèctrica. Serà en agost quan la subestació de Bastà comence a funcionar.

Així hi ha comprovat el propi conseller, que ha visitat els treballs juntament amb alcaldes de la zona, representants empresarials i els responsables del projecte. Mentre s’ultimen els treballs de la subestació de Bastà, amb una potència de 132kW, Economia es troba gestionant la construcció de la segon infraestructura d’aquestes característiques a la Foia. Serà en una ubicació encara per tancar, però també al terme de Castalla i amb una potència de 205kW, i permetrà a aquesta sub comarca oferir condicions idònies per a la instal·lació de noves empreses. Economia Sostenible preveu finalitzar el procés administratiu per al segon projecte abans d’acabar l’estiu, per a adjudicar-lo amb un període d’execució d’un any.

Si finalment es compleixen els terminis, la Foia de Castalla podria comptar amb tota la potència elèctrica necessària per al seu correcte desenvolupament abans de 2020, alliberant a més potència de la subestació d’Ibi, que nodreix actualment a les poblacions d’aquesta sub comarca.