Home Alcoi El V Centenari de la Mareta unirà a les patrones d’Alcoi i...

El V Centenari de la Mareta unirà a les patrones d’Alcoi i Cocentaina el proper 12 d’octubre

1125
0
SHARE

Les patrones de les dos capitals de l’Alcoià i El Comtat, la Verge dels Lliris i la Mare de Déu del Miracle, viuran una jornada de convivència el proper 12 d’octubre. Tot en el marc de les celebracions del V Centenari del miracle de la Mareta a Cocentaina. Una peregrinació amb la imatge de la patrona d’Alcoi recorrerà el trajecte fins la vila comtal per a honrar a la patrona contestana en l’any previ a la commemoració del plor de les 27 llàgrimes, datat el 19 d’abril del 1520.

Al 2020, Cocentaina es vestirà de gala per a celebrar els 500 anys del miracle de la Mareta, patrona de la vila comtal. Fou el 19 d’abril del 1520 quant durant una missa, la icona de la patrona contestana va plorar 27 llàgrimes de sang. Aquest fet està considerat com un miracle, i identifica a la patrona contestana com a Mare de Déu del Miracle. Tot i que els gros dels actes per a commemorar el V Centenari tindran lloc el proper any, ja en 2019 hi han previstos diferents homenatges per a celebrar el miracle que, segons la tradició, es va produir a Cocentaina.

La celebració és tan important per a la capital del Comtat que inclús s’ha aconseguit que 2020 siga declarat any jubilar a la població. A més, ens catòlics dels voltants es sumaran a les celebracions, entre les que s’inclou l’Arxiconfraria de la Verge dels Lliris d’Alcoi, que realitzarà una peregrinació per a celebrar els 500 anys del miracle de la Mareta. Serà el proper 12 d’octubre, quan la comunitat cristiana d’Alcoi portarà a muscles la imatge peregrina de la patrona d’Alcoi per a visitar a la seua homòloga en la localitat veïna.

La programació per a la jornada festiva i de visita a Cocentaina mourà de la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc a la ciutat dels ponts. Els peregrins recorreran a peu la distància que separa el temple alcoià del Monestir de la Mare de Déu del Miracle amb parades per a refrigerar-se i descansar. L’objectiu és fer més especial la celebració del V Centenari de la Mareta per a Cocentaina amb la visita de la patrona alcoiana. Tant la Pia Unió com l’Arxiconfraria alcoiana mantenen nexes de germanor des de la visita de la Mareta a Alcoi en 2016.