Home Alcoià Els 10 contagis que suma el Departament de Salut d’Alcoi eviten que...

Els 10 contagis que suma el Departament de Salut d’Alcoi eviten que la incidència caiga a ‘nova normalitat’

373
0
SHARE

Estabilitat. És la paraula que descriu la situació pandèmica en que es es troben les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla respecte a l’evolució de la Covid19 a la zona. Durant les primeres setmanes del mes de juny, la muntanya alacantina ha augmentat la mitjana de contagis que venia detectant, cosa que ha fet augmentar la incidència (IA) fins el punt d’eixir de la situació de ‘nova normalitat’. Una situació que encara no ha recuperat un departament de salut que ha passat en 2021 pels dos extrems de l’evolució de la pandèmia.

En l’actualització d’aquest dimarts 22 de juny han sigut 10 els contagis detectats a l’interior alacantí. Una xifra que està per davall de la mitjana dels positius confirmats al llarg del mes. La ciutat d’Alcoi concentra la immensa majoria d’ells amb 9, mentre el desè ha sigut detectat a Cocentaina. Aquests nous contagis, units als de setmanes anteriors, deixen en 36 persones la xifra de positius actius al Departament de Salut d’Alcoi -un més que el passat divendres 18-. Es reparteixen en 21 a Alcoi, 6 a Cocentaina, 3 a Muro, 2 a Castalla, Ibi i Beniarrés i un únic cas a Millena.

Aquest fet ha provocat que la incidència del coronavirus a la zona no haja davallat sinó que més bé ha repuntat una mica fins poc més dels 26 casos/100.000 habitants. Aquest indicador es manté estable a les comarques, que tot i això no aconsegueixen tornar a la situació de ‘nova normalitat’ que van abandonar a principis de mes. Per localitats, la major incidència representativa es registra a Cocentaina amb 52 punts, mentre Alcoi en registra 35 i Muro 32. Poblacions més menudes com Beniarrés o Millena tenen aquest indicador disparat en els 182 i 417 punts degut a la seua menor població.

A pesar d’aquestes dades, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla segueixen amb una incidència menor que l’autonòmica -que es situa per damunt dels 42 punts- i més encara que la nacional -que cau als 92 punts. Una situació que, tot i empitjorar respecte als mesos anteriors, segueix amb les comarques en risc baix per Covid19. A més, la tessitura pandèmica actual permet que la xifra de víctimes de la pandèmia reste estable en les 416 mort per coronavirus des de l’inici de la crisi sanitària.