Home Destacats Els 90 contagis que suma Onil la converteixen en una de les...

Els 90 contagis que suma Onil la converteixen en una de les poblacions amb major incidència del coronavirus a tota Espanya

873
0
SHARE

Ni l’autoconfinament, ni el tancament d’instal·lacions i hostaleria, ni el toc de queda estan sent capaces de frenar la corba de contagis que porta registrant Onil des del final del Nadal. La vila de les nines -que havia mantingut una línia relativament estable i tranquila en quant als contagis durant la pandèmia- ha vist com 2021 ha començat convertint-la en focus de la notícia a nivell nacional. Onil és a 22 de gener una de les poblacions més afectades pel coronavirus a tota Espanya.

Ho és després de que en tant sols 10 dies -entre el 12 i el 22 de gener- s’hagen detectat a la població fins a 337 positius per Covid19 del total de 544 casos que ha registrat des de l’inici de la pandèmia. Un fet que parla per sí soles del comportament poc sensat que ha tingut una part de la població durant la dates nadalenques. La darrera actualització ha revelat altres 90 positius per PCR, xifra inferior als 102 detectats el passat dimarts 19.

Abans d’aquesta nova actualització, Onil registrava una incidència acumulada per coronavirus de 3.210 casos per cada 100.000 habitants. Xifra que s’ha disparat fins als 4.169 en tant sols 3 dies degut a que la corba de contagis pareix lluny de davallar pel moment. De fet, a hores d’ara són 313 persones les que estan infectades a una població de menys de 8.000 habitants, en la que els contactes dels positius es compte, per molts més centenars.

Davant d’aquesta tessiura, l’Ajuntament ha decidit prendre més mesures, com el tancament del cementari municipal i la cancel·lació del mercat que es du a terme els divendres. Una situació que es prolongarà mentre els indicadors de la pandèmia continuen en aquesta línia mentre el Consistori insisteix en que els veïns s’autoconfinen per a aturar l’expansió del virus.

La pitjor conseqüència de l’increment descontrolat dels contagis és que continua pujant la xifra de morts per la malaltia a la població. Són ja 26 les persones que han perdut la vida davant la Covid19 durant la pandèmia, xifra que podria seguir creixent al ritme en que ho fan tant els nous positius com la incidència acumulada. Les dades, lamentable i previsiblement, encara continuaran creixent en les següents actualitzacions.