Home Alcoi Alcoi redueix la mitjana de contagis i estabilitza la incidència acumulada en...

Alcoi redueix la mitjana de contagis i estabilitza la incidència acumulada en els 2.553 casos/100.000 habitants

936
0
SHARE

Després de dos setmanes de confinament perimetral, la ciutat d’Alcoi pareix haver estabilitzat la incidència del coronavirus. La ciutat va rribar a registrar una situació que, a pesar de la decisió de restringir la mobilitat presa per la Generalitat Valenciana, estava molt lluny de tenir els indicadors que té ara. Quan fou confinada, la capital de l’Alcoià tenia una incidèndia de poc més de mil casos per cada 100.000 habitant. A hores d’ara, eixe indicados supera els 2.500 casos.

Tot i això, l’evolució de la incidència acumulada com a principal indicador de la pandèmia s’ha estabilitzat al llarg d’aquesta setmana a Alcoi. Durant les dos darreres actualitzacions ha pujar en 500 casos per cada 100.000 habitants, lluny de les pujades registrades al passar Nadal. Una realitat que condueix cap a un relatiu optimisme, si la població segueix els consells d’autoconfinar-se i evitar el contacte social.

A pesar de la relativa milloria de la situació pandèmia, a Alcoi continua havent més de 1.500 contagis actius després de la detecció de 377 nous positius aquest divendres 22. Són ja vora 4.300 els contagis que la ciutat dels ponts porta registrats durant tota la crisi sanitària, als que cal sumar 11 noves víctimes mortals del virus des del passat dimarts. És la pitjor xifra des que Alcoi va viure el brot de la residència de la Tercera Edat Domus Vi al març i abril de 2020, on van morir 75 dels seus usuaris, disparant la taxa de mortalitat per coronavirus a la ciutat. El total de víctimes mortals de la Covid19 a la localitat ascendeix a 155.