Home Alcoi Els afectats per la Domus Vi d’Alcoi insisteixen en la manca de...

Els afectats per la Domus Vi d’Alcoi insisteixen en la manca de personal per a atendre correctament als usuaris

791
0
SHARE

Un any abans de la pandèmia, la ciutat d’Alcoi veia créixer la seua extensa llista d’associacions amb la creació d’una nova. Llavors, pretenia fer visible la situació que patien els usuaris del geriàtric Domus Vi d’Alcoi, denunciant l’escassa ratio de cuidadors que tenia un centre amb vora 140 majors. Mesos després, al març de 2020 i amb l’arribada de la Covid19, el centre privat alcoià es va convertir en un dels que major mortalitat va registrar a tota la Comunitat Valenciana. Més de la meitat dels seus 140 usuaris van caure víctimes del coronavirus.

Ara, l’IVAM-CADA alcoià ha acollit una jornada per a tractar els problemes de les residències per a la Tercera Edat. Són instal·lacions que, cara al futur, van a ser necessàries degut al continuenvelliment poblacional. La jornada ha comptat amb representants dels afectats a la Domus Vi alcoiana, que han insistit en que res ha canviat la pandèmia respecte a l’atenció que es dispensa als seus usuaris. El servei, tot el seu elevat cost, segueix sent insuficient per a tindre als majors en les condicions òptimes d’atenció sociosanitària.

La jornada també ha comptat amb el periodista Manuel Rico, autor del llibre que recull la situació de les residències espanyoles, el 90% dels quals és de titularitat privada. Rico ha alertat de que la mercantilització d’aquests recursos sociosanitaris per part de multinacionals i grups inversors condueix cap a aquestes manques en l’atenció als majors. Una situació que atenta contra el seus drets i que, a més, pot provocar episodis tan dramàtics com el vist en març de 2020 a la Domus Vi d’Alcoi.