Home Alcoià Els ajuntaments alacantins tenen a la seua disposició 1,1M€ en ajudes provincials...

Els ajuntaments alacantins tenen a la seua disposició 1,1M€ en ajudes provincials per a Medi Ambient

304
0
SHARE
Paratge natural que envolta el pantà de Beniarrés.

La Diputació d’Alacant ha aprovat dues convocatòries d’ajudes importants en matèria de medi ambient que permetran injectar prop d’1,1 milions d’euros als municipis de la província. Així, per una banda, la institució col·laborarà amb els ajuntaments del territori en la plantació de nou arbratge i en la reestructuració de l’espai urbà arbrat per adaptar-lo al canvi climàtic a través d’un ambiciós programa dotat amb 650.000 euros.

“Els arbres són fonts de vida. Per això, treballem per restaurar i reforçar els ecosistemes naturals, augmentant el nombre d’arbres adequats als espais urbans i protegint la subsistència dels ja existents en unes condicions d’equilibri, seguretat i accessibilitat”, ha assenyalat el diputat responsable de l’àrea, Miguel Àngel Sánchez.

La convocatòria -que ja ha obert el termini de presentació de sol·licituds que finalitza el proper 13 de maig- contempla, entre altres accions, la plantació d’arbres, la creació o renovació de vials municipals que requerisquen de dotació vegetal, l’adequació de zones arbrades per afavorir la mobilitat de vianants, la creació de corredors verds per a la connexió de les àrees urbanes i periurbanes o la millora d’espais urbans mitjançant la plantació d’espècies amb més adaptació al medi.

Mobilitat sostenible i comunitats energètiques

D’altra banda, enguany la institució subvencionarà amb 442.000 euros l’elaboració d’estudis relacionats amb la sostenibilitat energètica municipal. Aquest pla, al qual els ajuntaments també es poden adherir ja -en aquest cas, fins al 12 de maig-, contempla la redacció de nous Plans de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), així com la redacció d’estudis per al desenvolupament i la implementació de Comunitats Energètiques Locals (CEL).