Inici Alcoià Els ajuntaments de les comarques poden acollir-se a les ajudes contra el...

Els ajuntaments de les comarques poden acollir-se a les ajudes contra el canvi climàtic del Consell

148
0
COMPARTIR

Una de les prioritats de la Generalitat Valenciana en quant a la transformació de model econòmic i social valencià orbita en torn a la sostenibilitat. Un paràmetre que només pot ser real començant per reduïr els factors que contribueixen al canvi climàtic a cadascuna de les poblacions valencianes. Per això, la Conselleria de Medi Ambient ha dotat ajudes per valor de 4 milions d’euros per a dur a terme accions en l’àmbit local que vagen orientades cap aquest objectiu.

Fins a 173 localitats valencianes, entre les que s’incloen les de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, poden beneficiar-se d’aquestes ajudes. Totes elles van dirigides a fomentar accions que prioritzen la mobilitat sostenible, reduisquen l’emissió de gasos nocius o fomenten l’eficiència energètica. Són paràmetres que, a més, segueixen la línia proposada en el pacte valencià per la reconstrucció, identificat com ‘Alcem-nos’ i la Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica.

Els ajuntaments que vullguen optar a aquestes ajudes hauran d’estar inscrits en el registre de l’empremta de carboni del Ministeri de Medi Ambient o bé en el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES). Amb els diners que puguen arribar es poden escometre accions sostenible, com el canvi de luminàries, instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics o el canvi d’equips antics per altres més moderns i menys contaminants.