Home Almudaina Els alcaldes de l’Alqueria d’Asnar i Almudaina són distingits pels 40 anys...

Els alcaldes de l’Alqueria d’Asnar i Almudaina són distingits pels 40 anys d’ajuntaments democràtics

1017
0
SHARE

Les primeres eleccions democràtiques de la Història recent d’Espanya es van celebrar un 3 d’abril de l’any 1979. Eren les primeres després de vora 4 dècades de dictadura franquista. A elles concorrien dos persones que a dia de hui, 40 anys després, encara continuen gestionant els ajuntaments en els que van ser elegits. Són Jaume Pascual i Josñe Ljuis Seguí, alcaldes de l’Alqueria d’Asnar i Almudaina, respectivament.

Tots dos han participat aquest dijous 21 en un acte de reconeixement a totes aquelles persones que, com elles, encara continuen en la política des de llavors. Ha sigut al saló antic del Senat, a Madrid, on els responsables d’aquest òrgan, el Ministre de Política Territorial en funcions i el President de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies han reconegut la tasca de gestió dels primers alcaldes democràtics.

Tant Pascual com Seguí han rebut la medalla del Senat per la seua tasca al front dels seus respectius consistoris junt amb altres 22 persones de tota Espanya. També han sigut reconegudes especialment les alcaldesses que van ser elegides al 79. Especial menció mereix l’Alcalde d’Almudaina, que va accedir al càrrec 7 anys abans de les eleccions democràtiques, concretament en 1972. És degut a aixó l’alcalde més antic de tota Espanya en actiu.

El cas dels dos primers edils del Comtat destaca més encara degut a que ni tant sols tenen un salari que premie la seua tasca. Una tasca que desenvolupen des de fa més de 40 anys.