Home Alcoi Els alcoians voten 9 projectes a aplicar en uns Pressupostos Participatius pendents...

Els alcoians voten 9 projectes a aplicar en uns Pressupostos Participatius pendents dels animals

645
0
SHARE

La campanya de Pressupostos Participatius per a 2020 a Alcoi ha sigut la més participativa de la seu història. Més del 4% de la població ha participat d’un procés que ha seleccionat 9 projectes per valor de 390.000 euros, entre inversions i despesa corrent. Els projectes més votats parlen d’adaptacions en la protectora i creació de places d’aparcament a la ciutat dels ponts. En ella s’han aplicat ja 33 dels 44 projectes seleccionats pels ciutadans des del 2014, primer any d’aquesta iniciativa a Alcoi.

Al 2014, Alcoi va ser una de les primeres localitats que va enllestir formes de participació ciutadana. Llavors, la societat començava a demandar poder de decisió dins del que ocorre a la localitat on vivia. La fórmula escollida per a activar la participació fou els pressupostos participatius, que oferien als ciutadans la possibilitat de formular i votar projectes per a que després foren aplicats a la ciutat. Des de llavors, la ciutat dels ponts destina anualment 400.000 euros als projectes viables que elegeix la ciutadania en dos vessants: despesa corrent i inversions.

El procés passa per diverses fases, que inclouen la validació de les propostes abans de ser sotmeses a votació popular. Unes votacions en les que enguany ha participat més del 4% de la població, dada que suposa un ostensible augment de la participació en aquest projecte a Alcoi. Seran 9 els projectes que s’aplicaran al llarg del 2020 a la capital alcoiana. D’ells, 4 pertanyen a inversions que sumen 310.000 euros, i que es centren en adaptar la protectora d’animals. Els de despesa corrent sumen 80.000 euros i en ells destaca el transport públic al poliesportiu.

Des del 2014 han sigut un total de 44 els projectes que la ciutadania ha triat per a fer-los realitat a la ciutat. D’ells, encara en resten 11 per veure la llum, tot i que des del Consistori alcoià defenen que la immensa majoria estan prop o en vies de fer-ho. Entre ells es troben la dotació d’espais culturals per al barri de Santa Rosa, dotacions que albergarà el projecte Rodes Futura.

L’augment de la participació en el procés de Pressupostos Participatius per a 2020 fa pensar a l’equip de govern alcoià en que els alcoians no sols volen participar decidint projectes útils per a la ciutat, sinó que la seua pro activitat en aquest sentit garanteix el futur de la iniciativa i el seu probable creixement.