Inici Destacats Els cursos de formació específica en fabricació de nines superen les expectatives...

Els cursos de formació específica en fabricació de nines superen les expectatives de places a Onil

595
0
COMPARTIR

Durant els darrers anys, bona part dels sectors productius a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han fet arribar a patronals, sindicats i administracions un dels principals entrebancs amb els que es troben a l’hora de produir. El relleu generacional dels operaris que arriben a l’edat de jubilació no és cobert per nous operaris més joves degut a que no hi ha personal expert en les tasques dels sectors jogueter, tèxtil o metall-mecànic.

Aquest fet fa perillar la producció de qualitat als sectors industrials de la muntanya alacantina. Per això, des de les empreses i amb el suport dels diferents actors econòmics demanden una formació específica que permeta abastir la demanda de mà d’obra especialitzada. A Onil, aquesta demanda dels productors de nines s’ha materialitzt en la posada en marxa de cursos de formació específics per a treballadors de la producció de nines.

Es tracta de la vessant productiva joguetera que més creixement està experimentant durant els darrers anys i amb millors expectatives cara al futur. Per això, les empreses de nines colivenques, en col·laboracio amb la patronal de la Foia IBIAE i l’Ajuntament d’Onil han encetat cursos de formació en aquest sector. El que no s’esperava per part dels convocants és un èxit com el que estan registrant els cursos. Per a les 15 places ofertades pel moment s’han presentat 59 candidats.

La formació es du a terme en 710 hores, totes elles a una empresa de la localitat. A més, els empresaris s’han compromès a contractar, al menys, a un 40% dels operaris que aproven el curs amb un contracte de jornada completa i 6 mesos de duració mínima. La iniciativa busca garantur el futur d’un sector sobre el que s’ha suportat històricament l’evolució social i econòmica d’Onil.