Home Educació Els alumnes del Bracal de Muro comencen el curs de nou en...

Els alumnes del Bracal de Muro comencen el curs de nou en barracons

2285
0
SHARE

Per onzè any consecutiu, l’inici del curs al col·legi el Bracal de Muro ve marcat per un nou retràs a la licitació de l’obra. Un nou retràs de molts, ja que la redacció del projecte deuria haver estat finalitzada -projecte entregat segons el contracte signat per Conselleria amb l’empresa redactora del projecte- en octubre de 2017, i les obres començades a maig de 2018. S’acumulen ja 12 mesos de retràs en aquesta part del projecte. No ha hagut cap etapa que s’haja desenvolupat amb normalitat i fluïdesa, segons denuncien els pares d’alumnes, en el que els suposa “un nou desencant, ja que vam passar d’urgent i prioritari a ser el 50 de la llista i mirar amb incredulitat que en aquesta legislatura i amb un nou equip de govern a la Generalitat, continuem en les mateixes de sempre”.

A pesar de tot, els pares continuen reivindicant any darrere d’any que si en aquesta societat hi ha alguna cosa prioritària són els xiquets i la seua educació. Aquest dilluns 10 de setembre els pares del Bracal han realitzat una nova concentració a les portes del col·legi per a recordar-li a Conselleria que d’una per totes complisca el que s’ha compromès a fer. “Res justifica cap retràs més i per supost no hi ha forma d’entendre que continuem en barracon deu anys després”, argumenten.

“Pel que respecta a educació, malgrat haver sigut cessada injustament per Compromís, continuaré donant suport a la comunitat educativa murera vetlant perquè totes les tasques que vaig començar com a regidora es duguen a terme per les administracions implicades: pla edificant, nova línea per al Montcabrer, per supost, nou Bracal, etc..”. Son les paraules de l’ex regidora d’Educació murera Fani Juan.

La ja ex regidora valora positivament la tasca duta a terme des de la regidoria que encapçalava: “d’una banda tenim la jornada continuada, que ha funcionat bé i en l’actualitat, per les contínues demandes de les Ampes, enguany a les extraescolars gratuïtes, esperem que s’unisquen també les remunerades, per donar una millor qualitat a aquests serveis. L’Ajuntament en aquests dos anys ha estat donant suport a les escoles per tractar d’oferir un millor servei als xiquets, subvencionant algunes activitats”.

La religió també serà un altre cavall de batalla en aquest any escolar. La pròpia ex regidora, que pertany a Esquerra Unida, pensa que cap religió pot servir per a segregar, i menys a xiquets, i menys en l’escola. “Reivindacarem amb més força si cap una escola laica i de qualitat, assenyala.

Juan felicita als professionals de l’educació per les millores aconseguides en el sector a base de lluitar pels seus drets.