Home Alcoi Les alumnes dels tallers de formació d’Alcoi duran a terme les seues...

Les alumnes dels tallers de formació d’Alcoi duran a terme les seues pràctiques a l’Ajuntament de la ciutat

539
0
SHARE

L’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés i el Regidor d’Ocupació, Empresa i Formació, Alberto Belda, han visitat aquest dilluns 1 de març el taller d’ocupació que es realitza a Alcoi durant 2021. Es tracta d’un programa concedit pel Servei Valencià d´Ocupació i Formació LABORA a l’Ajuntament d’Alcoi, anomenat “Taller d´Ocupació Forma’t Alcoi” i està comprés per un itinerari formatiu amb dues especialitats: Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals (Certificat de Professionalitat de nivell 1) i Activitats Administratives en la Relació amb el client (Certificat de Professionalitat de nivell 2).

El taller ha obtingut una subvenció de 240.206,40 euros de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació, susceptibles de cofinançament pel Fons Social Europeu (FSE).

En total 10 alumnes treballadores estan realitzant aquest taller d’ocupació des de finals de 2020 amb un contracte de 12 mesos de duració. El taller també ha suposat, fins ara, la contractació del personal per a dur a terme el mateix, concretament un director i una docent i pròximament es contractarà més figures docents per a impartir determinats mòduls formatius.

Al llarg de la seua visita, l’Alcalde, Toni Francés, ha destacat davant l’alumnat la importància dels tallers d’ocupació, programes mixtos d’ocupació i formació que tenen per objecte millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades procurant la seua qualificació professional i afavorint la seua inserció laboral.

Les alumnes treballadores completaran la seua formació desenvolupant les tasques apreses a diferents departaments de l’Ajuntament d’Alcoi. Durant la visita, algunes d’aquestes alumnes han manifestat que feia més de 30 anys que no estudiaven. En altres casos, feia molt de temps que estes persones estaven aturades i ja no tenien esperances de tornar a ser contractades. Ara, amb huit hores diàries de formació teòrica, han explicat que tenen ja moltes ganes de treballar des de l’Ajuntament per a la ciutat d’Alcoi. La seua professora ha destacat l’alt nivell de compromís de les estudiants i la seua capacitat de treball i aprenentatge.