Home Alcoià La incidència cau per davall dels 80 punts a un Departament de...

La incidència cau per davall dels 80 punts a un Departament de Salut d’Alcoi que suma 29 contagis i 2 morts més

325
0
SHARE

L’actualització de les dades de seguiment de la pandèmia per part de la Conselleria de Sanitat Universal han confirmat la milloria de la situació a tota la Comunitat Valenciana en aquest dimarts 2 de març. Una jornada en la que comencen a notar-se els efectes de la desescalada que ja ha encetat tota la regió després de vora un mes i mig de restriccions per a tractar de contenir al virus. L’apertura de terrasses ha tornat una part de la vida als carrers de les localitats que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Les dades de contagi s’han estabilitzat des de la setmana passada a l’interior alacantí, on s’han registrat 29 nous contagis provinents del passat cap de setmana. Són 24 menys que el passat dilluns 23 de febrer però 7 més que el passat divendres. Tot i això, els nous positius no han frenat la caiguda del principal indicador que marca el risc de contagi que té un determinat territori: la incidència acumulada. A hores d’ara, el Departament de Salut d’Alcoi registra 77 casos/100.000 habitants, lluny ja dels 3.000 que va arribar a registrar en gener.

La millora de les dades ha possibilitat també que 4 poblacions de l’interior alacantí hagen deixat de tindre presència del virus entre els seus habitants. Son Beniarrés, Planes, Penàguila i l’Orxa, on no hi ha ratre del coronavirus. Per contra, al patògen ha tornat a aparèixer a Gaianes, fent que siguen 10 les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla les que tenen casos actius per Covid19. En concret, els 29 contagis registrats es reparteixen per Alcoi (14), Banyeres (4), Cocentaina i Muro (3), Castalla i Ibi (2) i l’únic cas detectat a Gaianes.

Amb unes dades de contagi baixes com les actuals i cada vegada més altes mèdiques dels infectats durant la tercera onada, la incidència està per davall del nivel extrem en totes les poblacions de la muntanya. Només Banyeres i Gaianes es troben en risc alt amb 184 i 221 punts respectivament, mentre que poblacions com Alcoi, Ibi, Muro o Tibi es troben per baix dels 100 punts d’incidència.

Menys mortalitat i millor situació hospitalària

De nou l’únic indicador que continua augmentant és el de víctimes mortals de la pandèmia a l’interior alacantí. En aquesta actualització cal lamentar la pèrdua de 2 vides més deveïns de la zona, que provoquen que la xifra de morts per coronavirus a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla supere les 400 persones (401). Tot i això, la mortalitat per la Covid19 també va reduïnt-se durant les darreres jornades, una vegada superada la tercera onada. Les instal·lacions sanitàries ha vist minvada substancialnent la pressió de pacients Covid, tant a planta com a UCI.