Home Cocentaina Els arquitectes alacantins reconeixen el valor de l’edifici Merín de Cocentaina

Els arquitectes alacantins reconeixen el valor de l’edifici Merín de Cocentaina

0
SHARE

Al llarg de tota aquesta setmana està celebrant-se la Setmana de l’Arquitectura, efemèride que els professionals del sector aprofiten per a posar en valor alguns dels edificis més significatius. En el cas del Col·legi d’Arquitectes d’Alacant, s’ha organitzat una jornada de visites a Cocentaina, on els seus integrants han visitat diferents indrets de la vila comtal que destaquen per la seua singularitat.

La visita dels arquitecte alacantins ha començat per la fabrica Jover, obra de Manuel Vicente i que suposa tot un exemple d’arquitectura industrial. La següent parada ha sigut per a degustar la gastronomia contestana, mentre que el gros de les activitats està previst per a la vesprada de dimecres 2 d’octubre. És llavors quan els arquitectes han reconegut l’edifici Merín de Cocentaina com a singular.

Aquest immoble té una apariència molt actual, tot i haver sigut construit en la dècada dels anys 30 del segle XX. Es tracta d’un edifici de reconeguda qualitat que des d’aquesta jornada compta amb una placa commemorativa que ho confirma. La visita ha seguit pel monument més important de Cocentaina: el Palau Comtal. Membres del col·legi d’arquitectes alacantí i també del regional han assistit a la jornada.