Home Alcoi Les comarques es mobilitzen per les pensions dignes amb un ull posat...

Les comarques es mobilitzen per les pensions dignes amb un ull posat en les eleccions generals

712
0
SHARE

Centenars de persones s’han tornat a manifestar en la vesprada de dimarts 1 d’octubre a Alcoi en favor d’unes les pensions dignes. Els jubilats de les comarques critiquen que no s’ha avançat gens durant el darrer any en aquest sentit, i la situació pinta pitjor cara a les properes eleccions. Tot a una ciutat en la que els jubilats demanen una major mobilització social per als temes que importen, cosa que sempre ha identificat a Alcoi i que ara tiren en falta.

Milions de persones cobren a dia de hui una pensió després d’haver passat la immensa majoria de la seua vida treballant per a poder gaudir de la jubilació. Però els canvis en el nivell de vida no guarden una correlació amb la quantia de les pensions que es reben, pel que els majors espanyols són cada vegada més pobres.

Aquesta realitat, i moltes altres socialment injustes, són aquelles que han fet que Alcoi siga una de les ciutats de referència en quant a la mobilització social per a demanar millores es refereix. Una mobilització social que ha eixit de nou al carrer per a reivindicar unes pensions dignes, però no amb una participació massiva.

Així i tot han sigut centenars de persones, tant majors com joves, les que han acudit a la convocatòria de la Coordinadora per les Pensions Dignes de l’Alcoià-Comtat a la Bandeja d’Alcoi. El missatge que es vol traslladar és una agra crítica cap l’acció política de tot un any, on no s’ha avançat res en matèria de revalorització de les pensions, tot i les promeses. Els jubilats del present, i els que ho seran en el futur, volen garanties de que després de tota la vida treballant, tindran garanties per a subsistir amb les rendes del seu treball el dia de demà.

La protesta, a la que han acudit persones provinents de bona part de la muntanya alacantina, es produeix en un moment pre electoral cara a les eleccions generals del proper 10 de novembre. Unes eleccions per a les que els jubilats es postulen a favor d’un govern progressista que descarte la privatització de les pensions que certs partits, denuncien els jubilats, porten al seu programa electoral.

Cara als propers comicis, i a pesar de que la coordinadora no es posiciona a favor de cap partit, es decanten cap a la mateixa opció. Tot en un ambient en el que els organitzadors de l’esdeveniment han tirat en falta la mobilització social que no tenen aquestes reivindicacions, però que sí detecten amb altres esdeveniments de caràcter lúdic.

Els jubilats també han fet palès el seu malestar pels problemes que està patint la prestació de la sanitat al Departament de Salut d’Alcoi.