Home Destacats Els bombers reforcen el servei estival incorporant un helicòpter i quatre retens...

Els bombers reforcen el servei estival incorporant un helicòpter i quatre retens itinerants

0
SHARE
Cotxe de Bombers d'Alacant l Imatge d'arxiu
Cotxe de Bombers d'Alacant l Imatge d'arxiu

El Consorci Provincial de Bombers ampliarà aquest estiu el dispositiu d’emergències amb quatre retens itinerants, així com la incorporació d’un segon helicòpter, reforçant així el seu servei davant l’augment dels riscos i les incidències derivats de les altes temperatures i l’increment de la població flotant.

La novetat més destacable és la incorporació de quatre retens itinerants que, de manera rotatòria, cobriran les zones operatives de la Marina Baixa, el Vinalopó, la Vega Baixa, la Muntanya i L’Alacantí. Aquests equips estan compostos per un caporal, tres bombers i un vehicle i estaran actius durant dotze hores al dia, entre l’1 de juliol i el 30 de setembre.

Javier Sendra, diputat d’Emergències, ha destacat que el sistema de retens itinerants “ens permet mantenir diàriament sobre el terreny quatre autobombes amb les seues dotacions respectives que vigilaran els punts més sensibles i podran desplaçar-se ràpidament a qualsevol sinistre que es declare a la província, aconseguint una major cobertura i una actuació més efectiva”.

A més. També s’ha incorporat un segon helicòpter amb capacitat per a sis passatgers i un pilot que, juntament amb la que opera durant tot l’any, romandrà al Parc Central de Sant Vicent del Raspeig entre els mesos de juliol i setembre i “s’utilitzarà principalment en la detecció, coordinació, direcció i extinció d’incendis forestals, així com en l’atenció de grans emergències” explica el diputat.