Home Destacats Els caixers automàtics tornaran a zones en risc de despoblament com el...

Els caixers automàtics tornaran a zones en risc de despoblament com el Comtat amb una inversió de 8 milions per part del Consell

0
SHARE

La Generalitat instal·larà 135 caixers automàtics en zones despoblades de la Comunitat Valenciana i per a això realitzarà una inversió de 8 milions d’euros, tal com ha anunciat la directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra. Es tracta d’una de les principals apostes de la Generalitat i representa una iniciativa “innovadora i pionera a l’Estat espanyol”, segons ha assenyalat Segarra, qui ha destacat que el camí per posar-la en marxa ha estat “complicat i llarg”.

Està previst que el primer caixer s’instal·le a Vallibona abans que finalitze aquest estiu, tal com ha declarat la directora de l’Agenda Valenciana Antidespoblament. L’objectiu és instal·lar entre aquest any i 2025 els caixers en aquells llocs de l’interior on es van tancar les oficines bancàries, fet que suposa “un pas molt gran per a les persones que viuen en aquestes comarques de l’interior de la Comunitat Valenciana, ja que el 30 % de la seva població és major de 65 anys”, ha assegurat la directora general.

Segarra ha afirmat que el tancament de les oficines bancàries ha suposat per a aquestes persones “un minvament brutal de la seva qualitat de vida” pel fet d’haver de desplaçar-se per fer “tràmits tan senzills com pagar un rebut o traure diners”. L’entitat bancària que ha resultat adjudicatària per posar en marxa aquest projecte de la Generalitat seria Caixabank.