Home Alcoi Espais públic oberts, transport públic gratuït i vigilància a persones vulnerables: el...

Espais públic oberts, transport públic gratuït i vigilància a persones vulnerables: el dispositiu extra d’Alcoi contra el calor

560
0
SHARE

Els autobusos públics seran gratuïts entre el dijous i el dissabte i diferents espais públics romandran oberts dissabte de matí perquè la ciutadania puga accedir a ells. També es farà un seguiment especial de persones majors o amb patologies.

Davant la previsió de l’episodi d’altes temperatures que podria afectar la ciutat durant els pròxims dies, l’Ajuntament d’Alcoi ha pres una sèrie de mesures addicionals per a reforçar els protocols que cada estiu es preparen de manera conjunta entre els diferents departaments municipals i en coordinació amb la Conselleria de Sanitat.

El consistori recorda les recomanacions habituals davant una onada de calor, com hidratar-se de manera constant i abundant, evitar eixir al carrer en les hores de més calor -especialment les persones majors i els xiquets- i en cas de fer-ho, buscar les zones d’ombra als parcs i zones verdes. També s’ha d’emportar roba folgada, lleugera i còmoda i utilitzar sempre la protecció solar adequada.

A més, el Govern municipal ha acordat que entre el dijous 12 d’agost i el dissabte 14 d’agost el transport en les línies d’autobús municipal siga gratuït. El cap de setmana, concretament dissabte de matí, romandran oberts diferents espais municipals com l’IVAM-CADA Alcoi, la Llotja de Sant Jordi i l’antiga capella d’El Camí, 40 perquè qualsevol persona puga accedir a ells a refrescar-se o descansar.

D’altra banda, s’ha ordenat que durant les hores centrals del dia paren els diferents treballs municipals a l’aire lliure que s’estiguen duent a terme i des del consistori es recomana a les empreses privades que prenguen la mateixa mesura per a evitar colps de calor entre els seus treballadors.

A tot això es sumarà un seguiment especial de les persones majors i d’aquelles amb patologies diagnosticades.

El vicealcalde, Jordi Martínez, confia que aquestes mesures, al costat dels protocols adoptats des dels diferents departaments, contribuïsquen a combatre de la millor manera possible aquesta onada de calor i recorda que “el millor és seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries i evitar exposar-se a les altes temperatures”.