Home Alcoià Els centres de salut valencians reben 5.600 nous ordinadors des de gener...

Els centres de salut valencians reben 5.600 nous ordinadors des de gener per a possibilitar la videoatenció sanitària en pandèmia

515
0
SHARE

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha finalitzat la distribució i instal·lació dels nous ordinadors adquirits aquest any per als centres d’Atenció Primària. En concret, s’han adquirit un total de 5.600 ordinadors d’última generació per als centres de salut, mesura que respon tant a criteris tècnics de renovació tecnològica com a l’estratègia de prioritzar l’Atenció Primaria.

La distribució i instal·lació d’aquests equips es va iniciar la segona quinzena de gener i s’ha realitzat de manera progressiva a raó d’uns 350 setmanals aproximadament. Per províncies, els ordinadors s’han distribuït de la següent manera: 995 a centres de salut de Castelló, 2.534 de València i altres 2.071 d’Alacant província.

La renovació dels equips permet més agilitat en el lloc de treball dels professionals, així com oferir una resposta de qualitat a les videoconsultas, ja que els nous equips disposen de monitors de 23,6 polzades. D’aquesta manera, el personal sanitari pot citar a un pacient per videoconsulta si ho considera necessari, així com convertir una cita telefònica a videoconsulta.

Així mateix, les persones sordes o amb problemes d’audició poden triar ara el tipus de consulta -videoconsulta o vídeo-interpretació en llengua de signes- a través del tràmit telemàtic per a la consulta de dades de contacte -telèfons i mail- en SIP. Segons la directora general de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció a l’Pacient, Llanos Cuenca, “l’ampliació de la videoconsulta i la millora de la comunicació per a persones amb problemes d’audició s’emmarca en la línia estratègica de millorar l’accessibilitat i comunicació amb els usuaris de la sanitat “.

Llanos Cuenca ha destacat que “aquests 5.600 equips, juntament amb les més de 7.000 webcam i 7.000 auriculars distribuïts entre Atenció Primària i Hospitalària, ha permès estendre la videoconsulta tant en l’atenció a pacients i teràpies grupals, com en les interconsultes i reunions entre profesionals. Amb això, es pretén que els nous equipaments informàtics facilitin el treball que estan portant a terme els i les professionals de els centres de salut de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’optimitzar l’accessibilitat als sistemes d’informació perquè el procés de consulta i edició d’història clínica sigui més àgil i es pugui dur a terme des de qualsevol punt on la ciutadania requereixi atenció sanitaria”.

Estos ordinadors formen part dels sistemes d’informació de la Conselleria de Sanitat Universal i salut Pública, que compta amb una xarxa de dades corporativa en la qual s’integren 33 hospitals d’aguts i crònics, 20 centres d’especialitats, i més de 950 centres de salut, centres auxiliars i unitats de suport. en aquestes instal·lacions. Hi ha més de 30.000 llocs de treball informàtics a disposició dels professionals sanitaris per a l’accés a la història clínica ia informació sanitària que ajudi a prestar la millor atenció, així com per facilitar les múltiples gestions realitzades pel personal administratiu i de suport.