Inici Festes Els colivencs prenen Nova York

Els colivencs prenen Nova York

556
0
COMPARTIR

Acompanyats pel pasdoble ONYL, compost per a la cavalcada pel jove compositor Javier Ureña, músics i festers d’Onil van desfilar per la mítica via de Nova York amb motiu del dia de la Hispanitat.
En un acte que va arrancar a les 12:00 del matí, en el que els colivencs van iniciar el recorregut amb els sis estendards de les comparses de la localitat a la qual van sumar la de l’associació festera. A continuació van mostrar una esquadra amb els vestits numeraris de cada comparsa i tancant la cercavila dues esquadres de dones, una mora i una altra cristiana.
La música no va poder faltar en aquesta festa, els membres del Centre Instructiu Musical d’Onil, la CIMO van interpretar, aparte de la composició d’Ureña, diferents marxes i pasdobles compostos per veïns de la vila, com En flames de Pau Verdú o Perita Ambaixador de Oscar Sempere.
Un moment molt especial que passarà a la història com apunta l’alcaldessa d’Onil Humi Guill
Aquesta cavalcada, que se celebra a Nova York des de fa 55 anys, va recórrer el cor de Manhattan, remuntant l’emblemàtica Cinquena Avinguda en direcció nord. Una celebració que va servir per mostrar un any més a Nova York el poder de la comunitat hispana -que suposa al voltant del 20 per cent de la població nord-americana- i, al mateix temps, la seva diversitat i en què van participar una vintena de països.