Inici Alcoi El comerç del Centre d’Alcoi crea una casa mòbil a la Bandeja...

El comerç del Centre d’Alcoi crea una casa mòbil a la Bandeja per a atraure gent a viure al barri

655
0
COMPARTIR

Un habitatge prefabricat ocupa la Plaça d’Espanya d’Alcoi. És el punt visible de la campanya ‘Vols les claus del Centre?’, que els comerciants del casc antic i l’Ajuntament d’Alcoi han encetat per a atraure residents cap al barri més cèntric de la ciutat. Dos parelles competiran durant 6 dies compartint la llar per a guanyar un lloguer d’un any al Centre. Però l’objectiu és mostrar el casc antic com a lloc idoni per a viure per a qualsevol persona, atraient així clients al comerç.

Els cascs històrics solen ser habitualment una de les zones més degradades de les diferents localitats. En ells s’ubiquen els immobles més senyorials, però també més antics d’una determinada població. No obstant, no sempre es tracta d’habitatges amb les millors condicions de salubritat i habitabilitat, cosa que acaba redundant en un abandonament de les llars per part dels seus propietaris. Aquest fet afecta a un dels pilars de l’economia de qualsevol població: el comerç, que veu reduïts els seus atractius cara als clients.

A Alcoi, el dinamisme comercial és una de les senyes d’identitat del sector, que ara ha llançat una innovadora iniciativa per a recuperar atractiu del Centre. Es tracta de la campanya ‘Vols les claus del Centre?’, amb la que comerciants i Ajuntament d’Alcoi ofereixen a dos parelles la possibilitat de viure durant 6 dies a la casa instal·lada a la Plaça d’Espanya. Hauran de mantenir actualitzades les xarxes socials de la campanya per a convertir-se en influencers i atraure residents al centre. Com a premi, podran optar a un any pagar de lloguer a una llar al Centre alcoià.

La iniciativa busca cridar l’atenció de la ciutadania per a divulgar la idea de que el casc antic alcoià té molta vida i suposa una ubicació idònia per a residir a Alcoi. Tot amb una fórmula innovadora que facilita habitatge a les dos parelles que isquen elegides de les inscripcions, i que començaran el 30 d’octubre a residir en la llar mòbil de La Bandeja. L’habitatge compta amb 38 m2 de superfície i està decorat amb elements típics de l’alcoiania, i és la part més visible d’una campanya que busca atraure ciutadans al Centre per a, en última instància, afavorir al comerç de la zona.

Les inscripcions estan obertes a la pàgina web de l’Ajuntament d’Alcoi, juntament amb les condicions del concurs.