Home Cocentaina ‘Els Comptes’ marca l’inici de la Semana Festera de Cocentaina

‘Els Comptes’ marca l’inici de la Semana Festera de Cocentaina

0
SHARE

Aquest dissabte totes les filaes desfilaran pel Passeig del Comtat, a partir de les 23:00 h, a excepció de La Llana que eixirà al carrer el diumenge a les 23:30 h de la nit.

Aquesta jornada, en la qual els festers van a les seus de les seues respectives filaes per a abonar totes les despeses corresponents a les Festes de Moros i Cristians que estan a punt de començar. L’activitat inclou iniciar els preparatius per a la trilogia a la vegada que hi ha espai per degustar un bon esmorzar o un dinar al migdia abans que a la nit se celebren sopars de germanor en cada Filà amenitzats per la música festera que interpreten les respectives bandes de música de les diferents formacions.

Els actes religiosos en honor a Sant Hipòlit Màrtir també cobren especial protagonisme aquests dies i aquesta vesprada conclourà l’Octavari dedicat al patró, que s’ha celebrat a l’església de Santa Maria des del passat 26 de juliol, i en el qual s’ha recordat als festers difunts de totes les filaes.

La música festera serà de nou protagonista en els dies anteriors a la trilogia i el diumenge, a les 21:00h, podrem gaudir del  XVI concert de la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet, dilluns l’Ateneu Musical Contestà presentarà el seu XXXIV concert dedicat a les Festes de Moros i Cristians i el dijous serà la Unió Musical Contestana la que tancarà la Setmana Festera amb el XLVII Concert de Festes.

La programació de la Setmana Festera ha inclòs activitats que ja s’han realitzat com el XLVIII Trofeu Sant Hipòlit de Ciclisme, en categoria Cadet i Júnior, que es va disputar el passat diumenge 28 de juliol. En la mateixa jornada, a la nit, Teló Teatre va registrar ple absolut al pati d’armes del Palau Comtal amb la posada en escena de la seua obra d’estiu titulada ‘Un préstamo…es un préstamo’ sota la direcció de Marga Reche i José Miguel López.