Home Alcoi Una cursa d’època s’afegeix a les activitats de la Setmana Modernista d’Alcoi

Una cursa d’època s’afegeix a les activitats de la Setmana Modernista d’Alcoi

1138
0
SHARE

Entre el 16 i el 22 de setembre, la ciutat d’Alcoi concentra l’atenció del món del modernisme, una de les corrents socials, artístiques i arquitectòniques més rellevants a llarg de a història de la capital de l’Alcoià. L’esdeveninent ja és tota una data assenyalada al calendari d’una ciutat que, en a males penes 2 anys, l’ha fet un dels seus signes d’identitat. Cada vegada són més les persones i col·lectius que es sumen a la Setmana Modernista i que duen a terme activitats per a completar la seua ja extensa programació.

El darrer acte que es suma a la festa del modernisme alcoià, que atrau a centenars de persones de bona part de la Península Ibèrica, ha sigut presentat aquest dilluns en roda de premsa. Es tracta de la simulació d’una carrera d’època, amb la que l’organització ha volgut implicar als 10 clubs d’atletisme de la ciutat. No es tracta d’una cursa competitiva, sinó de mostrar com es practicava l’esport en aquells anys que van de finals del segle XVIII a principis del XX.

La cursa tindrà lloc concretament el 22 de setembre, darrer dia de la Setmana Modernista d’Alcoi, a partir de les 9 del matí. L’eixida es donarà des de la Plaça d’Espanya per a una cursa que exigeix als participants anar vestits com en l’època. El guardó de la prova, conegut com Copa Alcoi, anirà destinat al club d’atletisme alcoià que més participants aporte per a una prova oberta a la ciutadania, que pot incriure’s fins el proper 13 de setembre.