Home Alcoià Els consultoris de zones rurals resten oberts però privilegien l’atenció telefònica

Els consultoris de zones rurals resten oberts però privilegien l’atenció telefònica

0
SHARE

La població resident en les localitats amb menys habitants a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla té garantida l’atenció sanitària. A bona part d’elles, la prestació de serveis sanitaris es du a terme mitjançant consultoris més o menys ambulants, i que depenen dels centres de salut de les poblacions més grans que les envolten. Així, a la comarca del Comtat -la que més poblacions menys habitades té a l’interior alacantí- es presta aquest servei majoritàriament a través dels centres de salut de Cocentaina i Muro.

Aquestes infraestructures segueixen desplegant el seus equips a les poblacions que no compten amb el servei per se en elles. És una de les prioritats a l’hora de garantir la correcta atenció a tota la població, independentment del seu lloc de residència. Així i tot, els professionals sanitaris animen als ciutadans que necessiten d’aquesta atenció a cridar per telèfon al centre sanitari al que estiguen adscrits.

Els professionals sanitaris fan una crida a la responsabilitat de cada ciutadà per a que únicament acudisca a aquest servei en cas d’estricta necessitat. El problema és que bona part de la població que utilitza els consultoris rurals és d’avançada edat, pel que suposa un dels sectors poblacions de risc per contagi de coronavirus.