Home Destacats Els cossos de seguretat detenen dos grups criminals enfrontats per un tomb...

Els cossos de seguretat detenen dos grups criminals enfrontats per un tomb de droga entre Alcoi (Alacant) i Torre Pacheco (Múrcia)

0
SHARE

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil, han dut a terme l’operació AbderolMicrowave, que ha permés aclarir dos segrestos ocorreguts el passat mes de maig a la localitat murciana de RoldánTorre Pacheco ia l’alacantina d’Alcoi, perpetrats per dos grups criminals suposadament enfrontats per la desaparició d’1,2 quilograms de cocaïna.

Les investigacions han culminat amb l’arrest dels vuit integrants de dues organitzacions criminals, assentades a Múrcia i Alacant, com a presumptes autors dels delictes de detenció il·legal/segrest, tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes i de pertinença a grup criminal.

De Torre Pacheco a Planes (Alacant)

Una de les investigacions va arrencar quan els investigadors van tindre coneixement del suposat segrest d’una persona a la pedania pachequera de Roldán, qui va apareixer al dia següent en perfecte estat en una estació d’autobusos d’Alcoi, fet que va permetre conéixer la cronologia dels fets.

Les indagacions practicades van permetre conéixer que els seus captors l’havien traslladat fins a una nau industrial de Planes (Alacant), on, després de treure-li el telèfon mòbil i lligar-lo de mans a un pal, el van deixar tota la nit i va ser alliberat al dia següent quan es van adonar de que s’havien equivocat de persona.

D’Alcoi a Torre Pacheco

La identificació d’aquesta víctima va permetre trobar coincidencies amb una altra investigació d’un segrest, donat dies abans en Alcoi (Alacant), on la suposada víctima apareixia com a presumpta autora. Aquest va ser retés durant tres dies sota amenaces de pagar una gran suma de diners a canvi de més d’un quilo de cocaïna que seria enviada al Marroc. Es sospita que el seu alliberament es va produir quan la persona retinguda va lliurar els diners.

Des d’aquell moment, les operacions obertes per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil es van unir fins a destapar la seqüència i el desenvolupament dels dos segrestos, perpetrats pels membres de dos grups criminals de forma recíproca i amb origen en un suposat robatori de substàncies estupefaents entre organitzacions criminals, conegut a l’argot policial com a ‘bolcada de droga’.

Detinguts a Múrcia, Alacant, Almeria i Barcelona

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil van identificar vuit persones que, malgrat la seua mobilitat geogràfica per tot el territori nacional i els seus sospitosos viatges al Marroc, van ser localitzades i detingudes a Múrcia, Alacant, Almeria i Barcelona.

Es tracta de vuit homes, membres de dos grups criminals, alguns amb nombrosos antecedents delictius i requisitòries judicials, als quals se’ls atribueix la presumpta autoria els delictes de detenció il·legal, pertinença a grup criminal, tinença il·lícita d’armes i tràfic de drogues.