Home Banyeres Els ecoparcs de la Foia comptaran amb sistema informàtic de gestió i...

Els ecoparcs de la Foia comptaran amb sistema informàtic de gestió i més unitats mòbils

0
SHARE

La Comissió de Govern de el Consorci de Residus Crea ha aprovat aquest dilluns de matí l’expedient de contractació per a l’adquisició de dos nous ecoparcs mòbils i un sistema de gestió informatitzada per a tota la xarxa d’ecoparcs consorciada. Aquestes iniciatives s’emmarquen dins de el projecte de gestió d’ecoparcs de el Consorci Crea que contempla -juntament amb la gestió d’un total d’11 ecoparcs fixos i 2 àrees d’aportació- l’adquisició de dos nous ecoparcs mòbils que s’uniran a l’existent per oferir un millor servei de proximitat a tots ciutadans de l’àrea de gestió.

Gràcies a aquesta decisió, el consorci disposarà de tres ecoparcs mòbils per reforçar les rutes que venia fent fins ara. Es tracta de dos ecoparcs de grans dimensions, de més de 20 m3 de capacitat, dotats de plaques solars per a la seva alimentació elèctrica mitjançant energies renovables. Al estar compartimentats, permeten separar fins a 40 tipus diferents de residus permetent i facilitant la seva posterior tractament per gestors autoritzats.

Al costat del subministrament dels dos ecoparcs mòbils, s’ha aprovat l’adquisició d’un sistema de gestió informatitzada per a la xarxa actual d’ecoparcs de el Consorci Crea -formada pels ecoparcs fixos de Banyeres de Mariola, Beneixama, Salines i Sax- i les 3 unitats de ecoparcs mòbils. D’aquesta manera, i gràcies a la implantació d’aquest sistema informàtic, la gestió de tota la xarxa d’ecoparcs podrà estar centralitzada i coordinada per oferir un millor servei als ciutadans.

Amb això, es tindrà un complet control de tots els residus que entren en els ecoparcs, així com les sortides dels mateixos per al seu correcte tractament. Un altre dels avantatges és que també podran ser registrades les aportacions de residus per part dels usuaris de forma diferenciada, amb vista a valorar una possible compensació als usuaris responsables que acudeixen de forma regular als diferents ecoparcs.

D’altra banda, el Consorci Crea sol·licitarà a la Generalitat Valenciana que aquestes inversions siguin subvencionades en el marc dels ajuts per a la informatització i automatització dels ecoparcs de les àrees de gestió de residus de la Comunitat Valenciana, a través de el Programa operatiu de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Mitjançant aquests ajuts, fins al 50% de el cost de les inversions podran ser sufragades per aquests fons europeus, de manera que els costos a assumir pels municipis que formen part de l’consorci seran molt menors. El president de el Consorci Crea, Fulgencio Cerdán, ha assenyalat que “l’increment, millora i modernització d’infraestructures que apropen el servei de recollida selectiva de residus al ciutadà, com són els ecoparcs fixos i mòbils, redundarà en una millor gestió dels residus de tota l’àrea de gestió. Per aquest motiu, l’expedient de contractació que avui hem aprovat suposa una important inversió en la millora d’infraestructures i serveis. A més, al tenir-ho tot preparat i aprovat ja al mes de maig, tot indica que podrem justificar, en termini i forma, les inversions per poder obtenir la subvenció europea que redundarà en un menor cost de la inversió”.