Home Destacats Pfizer retarda l’arribada de les dosis compromeses i provoca un dia en...

Pfizer retarda l’arribada de les dosis compromeses i provoca un dia en blanc als nous vacunòdroms com el d’Ibi

0
SHARE

El retard en l’arribada de les dosis de la vacuna contra la Covid19 provinents de la multinacional farmacèutica Pfizer ha provocat que la vacunació als nous vacunòdroms activats per Sanitat Universal no puga començar fins dimarts. En cas d’haver començat aquest dilluns 24, tal i com estava previst, les dosis haurien sigut insuficients, pel que s’hauria d’aturar el procés, al menys, durant una jornada.

Aquest fet retardarà la posada en marxa del segon punt de vacinació massiva de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ubicat al pavelló 2 del Poliesportiu Municipal d’Ibi. Les seues instal·lacions ja estan preparades per a accelerar la vacunació a la sub comarca tot i el retard de Pfizer en aportar les vacunes. Aquesta situació afectat a un total de 133 punts de vacunació massiva que s’activaran dimarts 25, mentre el procés d’immunització segueix als vacunòdroms que ja estaven funcionant.

Més de 247.000 previstes aquesta setmana

Els equips de vacunació Covid19 de la Conselleria de Sanitat Universal van a administrar durant aquesta setmana 247.146 dosi de les vacunes enfront del coronavirus. Les dosi de Pfizer es van a emprar per posar la segona dosi de la vacuna a més de 83.000 persones, principalment de el grup de majors de 70 anys. Així mateix, es destinen més de 82.000 dosis de Pfizer per primeres dosis de el grup de població d’edat compresa entre els 51 i 59 anys.

Finalment, 8.000 dosis de Pfizer van destinades a persones majors de 66 anys pendents de rebre la vacuna i més de 2.000 dosis destinades a col·lectius pendents menors de 60 anys. En aquest sentit, la Comunitat Valenciana ja ha rebut el 50% de les dosis previstes de Pfizer per a aquesta setmana i dimecres arribarà la resta de dosis.

Pel que fa a les dosis de la vacuna de Moderna, la majoria d’elles, prop de 36.000 dosis, es van a emprar per primeres dosis de persones compreses entre 51 a 59 anys. A més, prop de 6.400 dosis es destinen a persones en condicions d’alt risx. Per altra banda, durant aquesta setmana es vacunarà amb Janssen a més de 15.600 persones d’edats entre 51 i 59 anys.

Per últim, es van a administrar 10.000 dosis de AstraZeneca a persones entre 60 i 65 anys. La resta, fins a completar les més de 247.000 dosis de vacunes d’aquesta setmana, s’administraran a altres col·lectius en quantitats més petites, com a personal d’institucions penitenciàries, usuaris d’habitatges tutelats o persones en condicions de alt risc, entre d’altres.