Home Destacats Els esportistes d’elit colivencs inauguren el nou pavelló del que fou el...

Els esportistes d’elit colivencs inauguren el nou pavelló del que fou el col·legi de la seua infància a Onil

270
0
SHARE
Els 4 atletes d'elit amb que compta Onil actualment inauguren el nou pavelló al Col·legi Mare de Déu de la Salut, on van estudiar de menuts.

Amb mesos de retard, però finalment el Col·legi Mare de Déu de la Salut d’Onil ha pogut finalitzar les obres incloses dins del Pla Edificant. Aquesta iniciativa ha renovat, ampliat o directament construït nous centres per tota la Comunitat Valenciana, encara que la seua posada en marxa no sempre ha sigut fàcil. Els preus a la baixa de bona part de les concessionàries i els retards per manca i encariment de materials han suposat alguns problemes a l’hora d’executar les obres.

És el que ha ocorregut al centre colivenc, un dels dos col·legis de Primària que existeixen a la vila de les nines. El principal projecte a executar dins d’Edificant -plantejat des del 2020- és el de construcció d’un pavello poliesportiu cobert que substituiria a les antigues pistes a l’aire lliure que tenia el centre. Projecte que finalment ha arribat a bon port i que ja ha sigut inaugurat. En total, Onil ha rebut inversions d’Edificant per valor de 2,4M€.

A més, la inauguració ha comptat amb protagonistes d’excepció. Es tracta dels quatre esportistes d’elit amb que compta actualment la localitat, tots els quals van estudiar els cursos de Primària al Mare de Déu de la Salut. Són Eusebio Càceres, Jorge Ureña -tots dos olímpics en Longitud i Decatló respectivament-, Andreu Blanes i Antonio Martínez -fondistes i trailers-. Ells han sigut els encarregats de destapar la placa commemorativa d’una obra llargament esperada davant els alumnes actuals del centre.

Blanes, també seleccionat per al Mundial de Trail

La inauguració de la nova infraestructura esportiva per al centre colivenc ha coincidit amb la confirmació de la selecció d’Andreu Blanes per a integrar la Selecció Espanyola de Trail. Blanes ha estat durant les darreres setmanes preparant-se al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Serra Nevada abans de conèixer la notícia. Disputarà el Mundial el proper 6 de novembre a Tailàndia en la modalitat de Classic Up&Down.

En la cita també estarà altre atleta colivenc: Antonio Martínez, encara que la seua especialitat per al Mundial serà la de Trail Running. La delegació espanyola aspira a aconseguir vàries medalles, i els dos atletes d’Onil són firmes candidats a elles a tenor dels seus darrers resultats.