Home Cultura Els festers de Muro votaran si es manté el canvi de recorregut...

Els festers de Muro votaran si es manté el canvi de recorregut en les Entrades dels Moros i Cristians

220
0
SHARE
Un instant de la desfilada de la Capitana mora per l'Av. País Valencià de Muro.

El 2022 ha sigut el primer any des que existeix la Covid19 en que estan podent dur-se a terme els principals festejos de cada població. Però la pandèmia ha forçat als organitzadors d’aquests esdeveniments a dur a terme algunes modificacions en els actes per a garantir la protecció contra la transmissió del virus. Algunes d’elles, tal volta, hagen arribat per a quedar-se.

És el cas del canvi d’itinerari per a les Entrades de la vila de Muro. Habitualment, les tropes de la creu i la mitja lluna han recorregut els carrers cèntrics de la població, fins que la Junta de Festes va haver de modificar el trajecte enguany. Així, les filaes mureres han desfilat per l’Avinguda de València i del País Valencià -també coneguda com la carretera-, un recorregut que, segons ha testa la Junta de Festes de Muro, ha tingut bona acollida. el principal argument és que les desfilades llueixen més per carrers més amples que els del Centre de la localitat.

Votació el 18 de juny

Per això, l’ens fester murer sotmetrà a votació si aquest canvi es perpetua cara als propers anys. Serà el 18 de juny en horari de 10 a 18h en la seu de la pròpia junta, en el Castell de la Plaça Matzem. Podran participar en la votació tots els festers i festeres de ple dret de la localitat, encara que la decisió definitiva estarà a càrrec de l’Ajuntament, que tindrà l’última paraula en aquesta decisió.