Home Alcoi Els glorierets fan una nova crida i obrin la recta final cap...

Els glorierets fan una nova crida i obrin la recta final cap a la Festa amb la Glòria Infantil d’Alcoi

607
0
SHARE

La Glòria Infantil ha tret aquesta passat cap de setmana als carrers del centre d’Alcoi als representants més menuts de la Festa per a celebrar la proximitat dels festejos. Els 28 glorierets, incloses les dos primeres xiquetes de la Història, han cridat a la festa acompanyats per centenars d’espectadors, tal i com ha ocorregut a Muro amb la Publicà.

La Festa per excel·lència que defineix a la immensa majoria de les poblacions de l’interior alacantí, els Moros i Cristians, està a l’ordre del dia a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Cosa que es deu a que algunes de les poblacions que s’ubiquen a aquesta zona celebren aquests festejos, que coincideixen amb els seus dies grans. Milers de persones es preparen per a afrontar jornades de festa, cultura i tradició a la muntanya alacantina, especialment a localitats com Alcoi, Onil o Banyeres, que acaricien ja els festejos.

Després de que la setmana passada es duguera a terme la Glòria Major coincidint amb el Diumenge de Glòria, aquesta setmana ha sigut el torn per als representants més menuts de la festa gran d’Alcoi. Els 28 glorierets i els dos sergents, Marcos Jácome pel bàndol moro i Víctor Fernández pel cristià han encapçalat als 28 representants de cadascuna de les filaes que converteixen Alcoi en una ciutat medieval durant la Trilogia Festera i els actes que la precedeixen. Com ja va ocórrer amb la Glòria Major, la dona ha tingut 2 representants en la Infantil per primera volta en la Història.

La Glòria Infantil suposa la prèvia amb més il·lusió que es du a terme abans de que comencen els Moros i Cristians més coneguts de món a la ciutat dels ponts. Tot en una jornada assolellada que ha facilitat que centenars de persones hagen eixit als carrers cèntrics de la ciutat dels ponts per a acompanyar als festers més joves, alguns dels quals han rebut la Primera Comunió just abans de representar a la seua filà. Ja per la nit arriba el torn de les Entradetes, on les filaes alcoianes comencen a calfar motors per al màgic 22 d’abril, dia de les Entrades.

Muro és altra de les poblacions que també crema etapes per a l’arribada dels seus Moros i Cristians, i ho ha fet amb la Publicà, on el protagonisme ha sigut per l’Àngel de la Rodella, paper que enguany recau en Carla Coloma.