Home Alcoià L’atur baixa 207 persones en març a la muntanya amb major contractació...

L’atur baixa 207 persones en març a la muntanya amb major contractació femenina que masculina

0
SHARE

Març ha registrat bones dades per a l’ocupació a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on s’han creat 207 llocs de treball en relació a mes anterior. Les contractacions, al contrari del que sòl ser habitual, han beneficiat més a dones que a homes, en un mes en que indústria i serveis han tirat de l’ocupació. Alcoi i Ibi encapçalen la creació de llocs de treball durant el tercer mes de l’any.

Tradicionalment, el mes de març té connotacions positives per a l’ocupació a l’interior de la província d’Alacant. En aquest mes solen tindre lloc habitualment les vacances de Setmana Santa, que mobilitzen a milions d’espanyols cap al bon temps de la zona llevantina. Un fet que requereix de més contractacions al sector serveis per a abastir la demanda als establiments hostalers i comercials. Aquesta realitat facilita que el tercer mes de l’any siga benèvol amb les contractacions, després d’una dècada de regressió econòmica en tots els sentits.

Si a eixe fet, que sol produir-se cada mes de març, se li afegeixen les bones dades que ha registrat el sector industrial a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, el resultat és un notable descens de l’atur a la zona. En concret, març ha vist com 207 persones menys engrossen les llistes del Servef en relació a febrer. Però, a més, març ha registrat un fet poc habitual en quant a l’atur, com és que les contractacions han beneficiat més a les dones que als homes. Dels 207 aturats menys de març, 148 són dones, i els 59 aturats restants són homes, en una situació atípica però esperançadora.

Així ho valoren els sindicats, que es congratulen tant de la davallada de l’atur -que deixa la xifra total de parats en poc menys d’11.200 persones- com de la major contractació de dones. Per a les centrals sindicals, el mercat laboral de les comarques és profundament desigual en aquest sentit, però març ha posat un fil de llum a la reducció de les 7.040 dones aturades de l’interior alacantí pels 4.150 homes sense ocupació. A més, els sindicats continuen criticant la precarietat que caracteritza al mercat laboral nacional degut, consideren, al efecte perjudicial que les reformes laborals dels darrers anys tenen en quant les retribucions i drets dels treballadors.

Per localitats, Alcoi encapçala la davallada de l’atur amb 102 persones aturades menys, seguida d’Ibi amb 68 menys, Onil amb 18 i Muro amb 11 desocupats menys que en febrer. En el costat oposat estan Tibi o Alfafara, on s’han destruït 7 i 4 llocs de treball respectivament en el mes de març.